Companii responsabile față de mediu și oameni

Parisul vrea să îndepărteze SUV-urile mari din centrul orașului prin creșterea taxelor de parcare

Parisul va organiza un referendum local pe 4 februarie 2024 privind „locul SUV-urilor în Capitală”, cu intenția de a decongestiona centrul orașului prin majorarea taxelor de parcare pentru mașinile cu motor termic cu o greutate de peste 1,6 tone și pentru vehiculele electrice de peste două tone.

Pentru a determina greutatea unei mașini, scanerele vor citi plăcuța de înmatriculare, care face legătura cu modelul și greutatea acesteia.

„Trebuie să reducem numărul și dimensiunea mașinilor din oraș, de aceea vom întreba cetățenii cât de mult spațiu ar trebui să existe pentru acest tip de vehicule în Paris”, a declarat pentru Reuters viceprimarul ecologist David Belliard.

Sub conducerea primarului Anne Hidalgo, Parisul pune de ani de zile presiune asupra șoferilor prin creșterea costurilor de parcare și interzicerea treptată a vehiculelor diesel, sporind în același timp rețeaua de piste de biciclete.

„(Votul privind SUV-urile) este pentru a le spune „Nu!” tuturor celor care continuă să își folosească mașinile private pentru că sunt cei mai bogați. În câțiva ani, în câteva luni, nu vor fi bineveniți în Paris cu acest tip de comportament”, a declarat Belliard.

Parisul dorește ca producătorii auto să nu mai construiască acest tip de vehicule, deoarece sunt prea scumpe, prea poluante și nepotrivite pentru centrele înghesuite ale orașelor, a mai spus viceprimarul.

Președintele asociației conducătorilor auto, Philippe Noziere, a reacționat declarând că utilizarea mașinilor mai grele și mai mari de către șoferi este din motive de siguranță și confort.

Foto: TravelScape – freepik

Share this article
Prev Post

Obiectiv Ivatherm: ambalaje 100% din surse reciclate sau biodegradabile până în 2030

Next Post

Acțiunile de sustenabilitate PENNY România în 2022 / 976.000 euro investiți în comunitate / Obiectivul TripluRO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next