Companii responsabile față de mediu și oameni

ProCredit Bank lansează Academia Sustenagora, un program de formare pentru tranziția către agricultura sustenabilă

ProCredit Bank organizează Academia Sustenagora, un program dedicat agriculturii conservative și regenerative, adresat fermierilor din vestul și sud-edstul țării care vor să facă trazniția către agricultura sustenabilă.

Clienți din segmentul agro ai ProCredit Bank vor participa la sesiunile de formare și schimb de experiență organizate la Constanța și Timișoara, care se vor desfășura pe parcursul următoarelor 12 luni.

Fermierii vor beneficia gratuit de cursurile și experiența oferite de programul Academiei Sustenagora, toate cheltuielile fiind acoperite de ProCredit Bank, în parteneriat cu EFSE – European Fund for Southeast Europe.

„Având în vedere faptul că aproape o treime din portofoliul nostru de credite este dedicat agriculturii, Academia Sustenagora este o parte esențială a misiunii noastre de a promova sustenabilitatea și reziliența în rândul fermierilor. Ca membru al Alianței Bancare Net-Zero, grupul ProCredit Bank s-a angajat să atingă zero emisii nete până în 2050, conform inițiativei Science Based Targets (SBTi). Astfel, obiectivele noastre pentru Scope 3 prioritizează întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din agricultură și industrie. Prin atenția sporită pe care o acordăm agriculturii românești, sprijinim decarbonizarea clienților noștri și promovăm, de asemenea, dezvoltarea rurală și securitatea alimentară durabilă.” a declarat Alexandra Floricică, Head of Sustainable Development ProCredit Bank.

Share this article
Prev Post

ADAMA publică Raportul ESG 2023, un an de referință în călătoria spre sustenabilitate a companiei

Next Post

O Românie Curată începe de Acasă: Peste 500 voluntari au colectat 22 tone de deșeuri și au plantat 2500 de puieți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next