Companii responsabile față de mediu și oameni

RenewAcad: 100 de tehnicieni din minerit, pregătiți ca instalatori de sisteme fotovoltaice solare cu sprijinul OMV Petrom

RenewAcad, Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie și OMV Petrom, în calitate de finanțator, și-au unit forțele într-un proiect de reconversie profesională a minerilor din Valea Jiului, în cadrul noului centru de pregătire înființat la Târgu Jiu.

Proiectul este implementat cu sprijinul Fundației Șanse Egale și al RESS – Renewable Energy School of Skills, cea mai mare rețea de centre de pregătire pentru surse regenerabile din România.

100 de cursanți din minerit ai CE Oltenia au participat pe 4 decembrie la primul curs al proiectului RenewAcad – Târgu Jiu, în urma căruia vor obține specializarea de Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare.

„Tranziția către economia verde nu poate fi realizată fără specialiști care să stăpânească cele mai noi tehnologii în domeniu. Prin strategia noastră pentru anul 2030, vom investi aproximativ 3,7 miliarde de euro pentru a asigura energie mai curată, pentru o viață mai bună. Suntem în curs de a dezvolta o capacitate instalată de fotovoltaice de peste 1 GW, reprezentând peste 10% din capacitatea solară estimată a României. Prin colaborarea cu CE Oltenia, vom construi parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de aproximativ 450 MW. Contribuim astfel la reducerea emisiilor și la crearea unei noi industrii, mai sustenabile, în Oltenia.” a precizat Ionuț-Cristian Ciubotaru, Vice-President, Business Development, Downstream Gas & Power în cadrul OMV Petrom.

Programul de reconversie profesională a minerilor din Valea Jiului va continua și în 2024, prin formarea a încă 100 de persoane.

Din 2019 și până în prezent, RenewAcad s-a implicat în introducerea de noi Standarde Ocupaționale și de Meserii și în pregătirea a peste 10.000 de profesioniști pentru tranziția energetică.

Renewable Energy School of Skills este cea mai mare rețea de centre de pregătire pentru energie regenerabilă din România, cu cinci locații – în Constanța, București, Târgu Jiu, Petroșani, Arad și Galați.

RESS furnizează cursuri tehnice pentru formarea profesională în energii verzi, eolian și fotovoltaic, cursuri acreditate internațional și autorizate local.

Sursa foto: RenewAcad

Share this article
Prev Post

Profesorii pot achiziționa smartphone-uri de la Flip cu ajutorul cardului pentru prima de carieră didactică

Next Post

Cele 10 proiecte ONG finanțate de Synevo în 2023 ca Soluții pentru comunitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next