Companii responsabile față de mediu și oameni

Tuborg România demarează Solar Project cu scopul de a reduce consumul de energie electrică și emisiile poluante din procesul de producție

Tuborg România face un pas important către utilizarea energiei verzi și anunță startul Solar Project, implementat prin instalarea unor panouri solare menite să diminueze consumul de energie electrică și emisiile poluante din procesul de producție, pentru protejarea mediului înconjurător.

Pe lângă reducerea consumului de apă, reciclarea materialelor în procesul de producție și alte inițiative sustenabile, implementarea unui sistem fotovoltaic este o măsură extrem de importantă pentru combaterea poluării, adoptată de Tuborg România. Primul pas în acest proces este instalarea unui sistem fotovoltaic pentru punctul de lucru situat în Pantelimon, Bulevardul Biruinței nr. 89, jud. Ilfov, amplasat pe acoperișul centrului de distribuție și integrarea acestuia în rețeaua de utilizator, prin care se dorește asigurarea parțială a necesarului de energie electrică, primul efect fiind reducerea consumului anual crescut. Pentru că procesul de fabricare a berii se desfășoară în flux continuu, cantitatea de energie electrică produsă de sistemul fotovoltaic va fi destinată autoconsumului.

„Producerea de energie din surse regenerabile este un pas firesc în contextul actual al preocupării față de sustenabilitate, dar și în acest context economic, cu creșteri constante la nivelul costului energiei electrice. Acest proiect are un potențial remarcabil atât pentru protejarea mediului, cât și pentru creșterea competitivității companiei și a mărcilor noastre. În 2023 vizăm creșterea eficienţei și dezvoltarea mărcilor din portofoliu, dar și îmbunătățirea eficienței energetice, iar implementarea Solar Project este menită să ne aducă mai aproape de atingerea obiectivelor noastre în sfera sustenabilității”, a declarat Tzafrir Granat, Președinte Tuborg România.

De peste 27 de ani, de când este prezentă pe piața din România, compania oferă consumatorilor produse de cea mai înaltă calitate, întărindu-și constant angajamentul față de oameni, dar și față de Planetă, prin dezvoltarea de strategii eficiente și soluții inovatoare pentru un viitor sustenabil.

Proiectul „Implementarea sistemului fotovoltaic de energie durabilă pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL” a fost posibil cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, Programul pentru Energie în România, apelul de proiecte: 3.1 „Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile” – Alte Surse Regenerabile de Energie (SRE).

Share this article
Prev Post

Rottaprint alocă 2 milioane de euro pentru integrarea soluțiilor sustenabile în activitățile companiei

Next Post

Ministerul Mediului a lansat platforma suport dedicată programului Săptămâna verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next