Companii responsabile față de mediu și oameni

Rottaprint alocă 2 milioane de euro pentru integrarea soluțiilor sustenabile în activitățile companiei

Compania Rottaprint a anunțat o nouă investiție de 2 milioane de euro care vor susține o creștere organică a business-ului. Unul din factorii cei mai importanți către care se vor îndrepta eforturile echipei Rottaprint anul acesta este îmbunătățirea experienței clienților, alături de integrarea soluțiilor sustenabile.

Anul 2022 a însemnat pentru tipografia Rottaprint finalizarea unei investiții semnificative, desfășurată în cadrul unui proces cu o durată de trei ani. Proiectul ”Dezvoltarea de etichete inovatoare și prietenoase cu mediul” reprezintă totodată și o nouă direcție pentru companie. Suma totală a investițiilor în acest proiect se ridică la 3,7 milioane de euro și a presupus achiziționarea de tehnologii și utilaje necesare pentru realizarea sustenabilă a produselor pe care compania le are în portofoliu. Astfel că prin noua direcție adoptată de companie, a fost înregistrată o scădere semnificativă a consumului de energie electrică necesară liniilor de producție.

”Ne bucurăm că anul 2022 a reprezentat o reușită importantă pentru noi în ceea ce privește transformarea afacerii într-una mai prietenoasă cu mediul și implementarea unor direcții clare de dezvoltare durabilă. Am făcut investiții semnificative în ultimii ani în această direcție, iar în 2023 alocăm noi fonduri pentru îmbunătățirea tehnologiilor tipografiei. Suntem, în același timp, dedicați îmbunătățirii relațiilor pe care le avem cu partenerii Rottaprint, fie că lucrăm alături de ei de mai bine de un deceniu, fie că sunt noi beneficiari ai serviciilor și produselor pe care le oferim”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.

Potrivit acestuia, deși 2023 este un an marcat în continuare de incertitudine la nivel economic, tipografia va continua investițiile în soluții durabile, dezvoltarea de noi aplicații și produse menite să faciliteze procesul de reciclare si reutilizare.

”Ne adaptăm constant fluxul în funcție de noile procese informaționale, dar și de legile sau propunerile legislative menite să susțină principiile dezvoltării durabile. Economia circulară este un obiectiv important pentru toți jucătorii care proiectează ambalaje și produse de larg consum. În acest sens, colaborăm cu universitățile si cultivăm parteneriate solide cu alte business-uri,  pentru că soluțiile sustenabile și contribuția la o economie circulară cer un efort comun. Ne asumăm responsabilitatea pentru deșeurile generate si experții noștri sunt la curent permanent cu ultimele noutăți despre soluțiile reciclabile, cu componentă reciclabilă sau sustenabile”, adaugă directorul general Rottaprint.

Cu o istorie de 32 de ani pe piața locală, business-ul clujean și-a asumat ca valoare de bază dezvoltarea durabilă, cu grijă față de mediu și viitorul generațiilor următoare.

Share this article
Prev Post

Cea mai mare bancă de alimente se va deschide în sectorul 6

Next Post

Tuborg România demarează Solar Project cu scopul de a reduce consumul de energie electrică și emisiile poluante din procesul de producție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next