Companii responsabile față de mediu și oameni

Cea mai mare bancă de alimente se va deschide în sectorul 6

Până la sfârșitul acestui an, cea mai mare bancă de alimente din România își va deschide porțile în Sectorul 6. Proiectul, unic la nivel European, se află în faza finală a construcției, urmând să devină locul în care alimentele pot fi donate, colectate, depozitate și distribuite celor care au nevoie de ele, acoperind astfel două mari probleme cu care se confruntă România la nivel actual: problema categoriilor sociale afectate de lipsa alimentelor de bază și problema risipei alimentare.

Problema categoriilor sociale afectate de lipsa alimentelor de bază: în România, ponderea persoanelor amenințate de sărăcie sau excluziune socială este de 41,7%. Tot în țara noastră, 29,9% din totalul populației se confruntă cu lipsuri materiale severe, iar 23,6% dintre aceștia nu își pot permite printre altele să consume carne, pește sau proteine echivalente la fiecare două  zile.

Problema risipei alimentare, care afectează în mod grav mediul înconjurător: din datele publicate la nivel mondial se estimează că cele aproximativ 1,3 mld. tone de alimente care sunt irosite anual, la nivel mondial, din care Europa este responsabilă de milioane de tone, ar fi de 3 ori mai mult pentru a furniza hrană tuturor oamenilor care mor de foame pe Pământ. Risipa alimentară generează de două ori mai multă încălzire globală decât tot traficul aerian la nivel mondial. 

Banca Locală de Alimente Sector 6 urmărește susținerea tuturor categoriilor sociale aflate în pericol de marginalizare, fiind împărțită în mai multe programe:

Hrană pentru persoane defavorizate, inclusiv prin aprovizionarea cantinelor sociale din Sectorul 6

Pachetul pentru weekend și vacanțe – destinat copiilor din familii sărace, înscriși la centrele de zi

Bucătăria socială – o nouă cantină socială se va deschide în incinta băncii de alimente

Hrană pentru seniori – alimente de bază pentru persoanele în vârstă  din sectorul 6 care se confruntă cu dificultăți financiare

O nutriție sănătoasă pentru toți – programul va adapta tipul alimentelor donate la nevoile nutritive ale persoanelor sau grupurilor, fie că e vorba de mame, copii, bătrâni sau persoane cu dizabilități.

Fresh Market – piețe mobile cu fructe și legume, amplasate în zone defavorizate ale sectorului, acolo unde acest tip de alimente lipsește din meniul zilnic al  persoanelor și familiilor.

Share this article
Prev Post

Asociația Montană Carpați lansează cu sprijinul Lidl proiectul “Plasticul apă nu se face”

Next Post

Rottaprint alocă 2 milioane de euro pentru integrarea soluțiilor sustenabile în activitățile companiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next