Colliers își consolidează departamentul de certificări verzi prin lansarea de noi servicii ESG și îl transformă în ESG Strategic Advisory

Departamentul de Green and Healthy Buildings Certifications din cadrul Colliers, singura companie de consultanță imobiliară cu echipă dedicată de specialiști LEED, BREEAM, WELL, EDGE, Fitwel și Access4You, devine ESG Strategic Advisory. Colliers își completează serviciile dedicate angajamentelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), oferind consultanță pentru calculul amprentei de carbon, în proiecte de decarbonizare “Net Zero Carbon”, de definire a strategiilor ESG în mediul construit, de evaluări și consultanță în domeniul de aplicare a Taxonomiei UE și audituri energetice.

„Gradul mare de incertitudine de pe piață, în special în ceea ce privește contextul legislativ (aplicabilitatea Taxonomiei UE și raportarea durabilă necesară SFDR sau CSRD), ar putea produce întârzieri în implementarea aspectelor legate de sustenabilitate. Totuși, deja mulți chiriași și-au declarat angajamentele ESG și pun mare accent pe eficiența energetică, raportarea emisiilor de carbon și certificările verzi, ceea ce se traduce printr-o presiune și asupra dezvoltatorilor și proprietarilor de imobile pentru a implementa o parte din acțiunile care îi vor ajuta să atingă aceste obiective. În viitor, proprietarii care nu se vor alinia la aceste cerințe sustenabile ale părților interesate vor avea de pierdut. Echipa ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers, formată din profesioniști acreditați LEED, BREEAM, WELL, EDGE, Fitwel și Access4You, valorifică experiența semnificativă acumulată și îi ajută pe proprietarii de imobile să parcurgă procesele de certificare, eficient și incluziv, pentru a crea proiecte durabile care să îndeplinească obiectivele ESG astăzi și în viitor”, explică Oana Stamatin, ESG Chief Officer la Colliers în CEE și România.

Colliers este compania de consultanță imobiliară din România cu cea mai amplă experiență în segmentul certificărilor și a devenit, încă din 2008, membru activ al U.S. Green Building Council, cea mai importantă organizație de experți care are ca scop transformarea modului în care clădirile și comunitățile sunt proiectate, construite și administrate.

În cei 11 ani de activitate în acest segment de business, echipa de consultanță strategică ESG a Colliers a oferit consultanță în vederea certificării conform standardelor internaționale în domeniul sustenabilității pentru mai mult de 140 de proiecte din România , care totalizează aproximativ 4 milioane de metri pătrați.

Colliers este membru al ROGBC, principala organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică în proiectarea, construcția, exploatarea și reconstrucția clădirilor din România.

Foto: Oana Stamatin

Share this article
Shareable URL
Prev Post

UK: cantitatea de deșeuri generată de costumele de Halloween și risipa uriașă de dovleci, ceva de speriat

Next Post

Multinaționalele din Țările de Jos ar putea fi chemate în instanță și sancționate prin lege pentru impactul negativ asupra drepturilor omului și mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next