Companii responsabile față de mediu și oameni

România Plantează pentru Mâine în 2024. Calendarul plantărilor de primăvară

În 2024, programul OMV Petrom, România Plantează pentru Mâine ajunge preponderent la oraș. Astfel, anul acesta, cele două sezoane de plantări se vor concentra în zonele urbane pentru care se pregătesc peste 340.000 de puieți.

În același timp continuă și plantările în mediul rural, în zonele care au nevoie de intervenție. Un număr de 225.000 de puieți este estimat și pentru plantările extravilane. Investiția alocată în 2024 de OMV Petrom în acțiuni de plantare este de 3,2 milioane de euro pentru peste 550.000 puieți.

Mai mult, unul dintre obiectivele setate pentru următorii 3 ani este întreținerea suplimentară pentru cele peste 2 milioane de arbori plantați până în prezent și atingerea pragului de 1 milion de copaci plantați în orașele din România.

Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Cu o contribuție de 11,82 milioane de euro, programul „România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România. În cadrul acesteia peste 2.800.000 de puieți au fost plantați pe mai mult de 550 de hectare, în perioada 2020-2023. În cei 4 ani, campania de plantare a mobilizat peste 22 000 de voluntari, în cadrul a 210 evenimente dedicate plantărilor în 33 de județe și 130 de comunități.

Calendarul și locațiile plantărilor cu voluntari în primăvara lui 2024 (click pe locația preferată pentru a te înscrie):

Share this article
Prev Post

Primăria Brașov pregătește lansarea apelului de finanțare pentru proiecte ONG din toată țara dedicate orașului de la poalele Tâmpei

Next Post

Romania Plants for Tomorrow in 2024. Spring planting calendar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next