Companii responsabile față de mediu și oameni

S-a lansat Anii Drumeției, o aplicație dedicată turismului sustenabil și îmbunătățirii infrastructurii de drumeție din Jud. Sibiu

Cele mai importante informații turistice despre 54 de trasee de drumeție din județul Sibiu sunt de astăzi disponibile în site-ul și aplicația „Anii Drumeției” (aniidrumetiei.ro). Proiectul cu același nume are ca scop promovarea activității specifice ecoturismului și îmbunătățirea infrastructurii de drumeție din județ. Cele două platforme centralizează și promovează traseele de drumeție, operatorii de turism sustenabil și evenimentele din Județul Sibiu.  

Aplicația oferă utilizatorului posibilitatea de a-și alege traseul dorit în funcție de mijlocul de deplasare (drumeție, ciclism, călărie, trasee pe apă etc), precum și de nivelul de dificultate și accesibilitate. În momentul selectării traseului, turistului îi sunt afișate toate informațiile necesare parcurgerii în siguranță a acestuia, pornind de la distanță și durată estimată, profil de altitudine, tip de drumuri până la profilul de înălțime și informații profesionale despre vreme. Pentru confort sporit, aplicația oferă indicații audio pentru navigarea pe traseul ales, eliminând astfel necesitatea consultării periodice a hărții.

Funcționalitățile aplicației permit turiștilor raportarea problemelor ivite pe un traseu. Astfel, în cazul în care pe traseu apar obstacole nedocumentate (spre exemplu, deteriorarea potecii printr-o alunecare de teren sau un pod luat de viitură) turistul poate raporta din aplicație acea problemă.

Proiectul Anii Drumeției este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul său principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului. Anul trecut, în cadrul proiectului a fost lansat un „Ghid de bune practici pentru amenajarea traseelor de drumeție pedestră și de cicloturism în zona montană și colinară în județul Sibiu”. Pe baza acestuia au fost amenajați aproximativ 120 de km de trasee din zona montană și colinară. Anul acesta au fost amenajate toate cele 21 de trasee din Masivul Cindrel (aprox. 210 km) și aprox. 60 de km din Masivul Făgăraș, pe care s-au efectuat lucrări de îndepărtare/curățare a vegetației invazive sau a doborâturilor de vânt, refacerea terasamentului potecilor, (re)vopsitul semnelor de marcaj, instalarea de stâlpi, borne, panouri și săgeți de orientare. Lucrările de amenajare vor continua până la sfârșitul anului pe încă aprox. 200 de km.

Share this article
Prev Post

Cursuri online de managementul deșeurilor pentru companii, în august, septembrie și octombrie

Next Post

28 iulie – ziua în care am epuizat toate resursele Planetei. Acum 50 de ani, „ziua depășirii” a fost pe 29 decembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next