Companii responsabile față de mediu și oameni

Samsung România – Solve for Tomorrow: 25 de proiecte merg mai departe în etapa a II-a a competiției

Samsung România a anunțat cele 25 de proiecte selectate pentru a participa în cea de a doua etapă a competiției naționale Solve for Tomorrow pentru elevii de liceu. Ediția din acest an este organizată de Samsung Electronics România în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest.

Din cele 313 de proiecte înscrise în cea de a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow, cele mai multe, 109, au fost înregistrate la categoria Mediul Înconjurător, urmată de categoria Educație cu 98 de proiecte. În categoria Dezvoltare Sustenabilă au fost înscrise 68 de proiecte, iar în Diversitate și Incluziune Socială 38 de proiecte.

„Generația Z se remarcă prin implicarea activă în combaterea schimbărilor climatice, promovarea diversității și incluziunii sociale, dar și prin creativitatea lor în abordarea problemelor care afectează bunăstarea societății. Obiectivul competiției Solve for Tomorrow este acela de a încuraja tinerii să producă schimbarea pe care și-o propun, iar noi, cei din cadrul Samsung, ne bucurăm să facem împreună cu ei pașii către schimbare. Solve for Tomorrow este o competiție unică, dezvoltată pe baza expertizei globale pe care o are compania noastră și îmbinată cu know-how-ul local. Suntem încântați să împărtășim din experința noastră și să încurajăm și anul acesta tinerii să fie îndrăzneți și să transforme lumea, idee cu idee.” a declarat Simona Panait, Marketing Director România și Bulgaria Samsung Electronics.

În etapa a II-a a competiției, participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate de Samsung România în parteneriat cu Junior Achievement România și vor învăța despre Sustainable Design Thinking, o metodă ce aduce împreună ideile creative, gândirea inovatoare și soluțiile îndrăznețe pentru a produce o schimbare în societate.

Despre Solve for Tomorrow

Lansată în 2010, Solve for Tomorrow este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. Competiția națională se adresează elevilor cu vârsta între 16 și 18 ani și își propune să aducă tehnologia, educația, soluțiile eficiente și sustenabile pentru a răspunde diverselor probleme identificate în societate.

În România, competiția a ajuns la cea de a treia etapă, după ce în cadrul primelor două ediții au fost înregistrate peste 600 de idei inovatoare. Cea de a doua ediție a competiției s-a numărat printre cele 7 proiecte finaliste în categoria Tineret din cadrul European Digital Skills Award 2023, o competiție organizată de Comisia Europeană.

Până în prezent, Solve for Tomorrow s-a desfășurat în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenți participanți. În acest timp, competiției i s-au alăturat mii de studenți, profesori și părți interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenție și creativitate în școlile și comunitățile în care operează.

Share this article
Prev Post

Copernicus: 2023, declarat oficial cel mai călduros an înregistrat vreodată

Next Post

Profesorii pot achiziționa smartphone-uri de la Flip cu ajutorul cardului pentru prima de carieră didactică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next