Fonduri-structurale.ro, în parteneriat cu Asociația Măgurele Science Park, România și Environment Park, Italia, a anunțat lansarea oficială a proiectului SMEs engagement for a GREEN transition – SME4GREEN, cofinanțat de Comisia Europeană.

Proiectul își propune ca până în anul 2024 să creeze premisele cooperării dintre IMM-urile și autoritățile publice locale în sprijinul adoptării de soluții verzi și digitale de către IMM-uri din Județul Ilfov (România) și municipalitatea din Torino (Italia). Pentru aceasta, proiectul va explica și aplica, în premieră pentru România, valorile „Green Deal”-ului european la nivelul autorităților și IMM-urilor.

În cadrul proiectului

  • vor fi create primele pacturi „verzi” locale din România și Italia, sub îndrumarea unor experți din Amsterdam;
  • vor fi sprijinite 5 IMM-uri în derularea campanii de crowdfunding pentru introducerea pe piață a unor produse „verzi”, care vizează economia circulară; se va oferi mentorat în inovare, dezvoltarea de soluții „verzi” și digitalizare unor beneficiari direcți constând în 10 IMM-uri;
  • 100 de IMM-uri din cele două regiuni vor primi, de asemenea, îndrumare din partea experților fonduri-structurale.ro pentru identificarea și obţinerea de finanțări europene.

„Ne bucurăm să fim primul județ din România care implementează un pact verde local. Credem că în acest moment devine tot mai evidentă importanța alocării resurselor și încurajarea IMM-urilor în adoptarea unui plan de dezvoltare care ține cont de mediul înconjurător și de nevoia tot mai crescută de sustenabilitate. Nu există creștere pe termen lung fără viziune, iar la baza acestei viziuni stau atât colaborarea între autorități și mediul privat pentru dezvoltarea de politici, precum și eforturile susținute ale întreprinderilor mici și mijlocii care dezvoltă afaceri sănătoase nu doar din punct de vedere financiar, ci și social” a declarat Mihaela Toader, Președintele Asociației Măgurele Science Park și Administrator Public al Județului Ilfov.

Detalii proiect, pe fonduri-structurale.ro și magurelesciencepark.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *