Companii responsabile față de mediu și oameni

Black Sea ClimAccelerator: 16 antreprenori la început de drum cu idei de afaceri verzi vor primi consultanță și un grant individual de 5000 euro

Black Sea ClimAccelerator, cel mai complex accelerator din România și Bulgaria dedicat start-up-urilor green, a selectat primii 16 finaliști, din categoria Early Stage, care merg mai departe și vor beneficia de mentorat de specialitate, consultanță, evenimente dedicate, precum și de o finanțare individuală de 5000 de euro.

Prima etapă a competiției, Early Stage, a fost deschisă tuturor antreprenorilor și viitorilor antreprenori care au avut o idee de business cu scopul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice prin inovație, tehnologie și instrumente de economie circulară. Peste 70 start-up-uri s-au înscris în program și au trecut printr-un proces de selecție riguros, iar cele mai promițătoare au fost selectate de un juriu format din experți în sustenabilitate, antreprenoriat și comunicare. 

Cele 16 start-up-uri, din industrii variate, sunt:

 • Agramonia este platforma dedicată agroturismului, cu ajutorul căreia turiștii se pot organiza mai bine și pot include experiențe autentice în călătoria lor prin România rurală. Prin intermediul aplicației fermierii și ghizii locali pot primi oferte din partea turiștilor și a vizitatorilor.
 • Agro GPS este o companie din domeniul agriculturii de precizie dedicată dezvoltării de soluții inteligente care reduc costurile, fiind de asemenea prietenoase cu mediul.
 • ALTRNTV este un shop cu produse vestimentare, încălțăminte, accesorii, cosmetice și produse home-deco create în România din materiale sustenabile prin tehnici de producție prietenoase cu mediul și pielea.
 • Carbon Twin este un start-up climate tech care oferă fermierilor soluții de monitorizare a carbonului din sol. Misiunea sa este democratizarea modului în care se măsoară și se monetizează în prezent aceste depozite pe Piața Voluntară de Carbon.
 • CompoGO este platforma care conectează jucătorii economici din industria alimentară cu fermele, creând îngrășământ organic din resturile alimentare. Astfel, surplusul companiilor (restaurante, supermarketuri, procesatori) se va întoarce în natură.
 • E-Car Concept reprezintă un prototip total diferit de mașină electrică ce își propune să schimbe strategia pe termen lung a sectorului auto-moto din România. E-Car Concept by NewCar4Future este de asemenea primul prototip al unul vehicul electric românesc.
 • Elpida Research INC este un start-up care activează în micro-producția vaccinurilor din domeniul biotehnologiilor, health, farma și agri-food.
 • Happy Treats este primul producător de recompense naturale pentru câini, fără conservanți, coloranți și aditivi. Start-up-ul dezvoltă, de asemenea, o fermă de viermi de făină pentru a oferi fermelor zootehnice și agricole ingrediente de calitate.
 • Laura and Wine aduce pe piață paharele de vin din sticlă reciclată, fabricate manual în București. Produsele se adresează celor pasionați de design și promotori ai sustenabilității în viața de zi cu zi.
 • Loomescu este un atelier care transformă textilele uzate în produse unice cu o nouă utilitate. Cu ajutorul unui război de țesut, al îndemânării și creativității, Loomescu transformă tricouri vechi în covoare sau țesături decorative pentru pereți.
 • Nucim produce gustări sănătoase din caju, migdale, fistic și alte oleaginoase, fructe uscate și semințe ambalate în pungi refolosibile. Mixurile sunt realizate după o rețetă echilibrată, recomandată de un medic specialist cu experiență în nutriție.
 • Rent it. este prima platformă integrată de închiriere a articolelor de modă din România, un marketplace prin care femeile pot închiria atât haine, genți sau accesorii de zi cu zi, cât si ținute pentru evenimente speciale.
 • The Climate Change Company este start-up-ul care a dezvoltat Littar®, un material de construcție pentru drumuri realizat din deșeuri de plastic și sticlă.
 • UpTerra este un start-up care contopește spațiul ambiental de la birou cu natura prin intermediul unui terariu. Acesta are în componența sa, pe lângă plante, elemente create prin imprimare 3D, utilizând ca materie primă plasticul PET-urilor reciclate.
 • Urban Mining Solutions se ocupă de reciclarea și transformarea deșeurilor plastice și de cauciuc în surse de energie, mai precis în eco-ulei și gaz sintetic.

Black Sea ClimAccelerator se află la cea de-a doua ediție și se adresează start-up-urilor dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. În 2022, acceleratorul pune la bătaie o finanțare totală de 300.000 euro, mentorat, consultanță de specialitate și pregătire pentru atragerea de investiții. Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat de Impact Hub Bucharest cu sprijinul EIT Climate-KIC și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV PetromGRF+ ca partener de consultanță creativă precum și Innovation Starter în Bulgaria.

Share this article
Prev Post

SME4GREEN: proiect european pentru adoptarea de soluții verzi și digitale de către IMM-uri din Ilfov și Torino. Județul Ilfov implementează primul „green deal” local din România

Next Post

Coca-Cola HBC a donat Primăriei Timișoara 20 de tomberoane inteligente de gunoi Big Belly. Acestea sunt alimentate cu energie solară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next