Companii responsabile față de mediu și oameni

Stockholm Wood City. Cel mai mare proiect de construcție urbană din lemn din lume, anunțat în capitala Suediei, cu începere în 2025

Proiectat ca amplasare în zona de sud a orașului Stockholm, ansamblul rezidențial mixt (apartamente, birouri și spații comerciale) se va întinde pe o suprafață de 250.000 de metri pătrați și va găzdui 7.000 de spații de birouri, 2.000 de locuințe suplimentare, restaurante și magazine.

Industria imobiliară este absolut crucială în tranziția ecologică, sectorul construcțiilor fiind responsabil pentru până la 40 la sută din emisiile de CO2 la nivel mondial. Stockholm Wood City marchează în acest context o nouă eră pentru arhitectura și dezvoltarea urbană durabilă.

„Suntem mândri să prezentăm Stockholm Wood City. Acesta nu este doar un pas important pentru noi, ca și companie, ci și o piatră de hotar istorică pentru capacitatea de inovare a Suediei”, a declarat Annica Ånäs, CEO al Atrium Ljungberg. „Stockholm Wood City reprezintă viitorul nostru. Din partea chiriașilor, există o cerere puternică pentru soluții inovatoare și sustenabile – o cerere pe care noi o satisfacem prin această inițiativă”, a mai spus Annica Ånäs.

Avantajele construcțiilor din lemn sunt numeroase, atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea oamenilor: acestea asigură o mai bună calitate a aerului, reduc stresul, cresc productivitatea și stochează dioxidul de carbon pe toată perioada în care sunt utilizate.

Proiectul presupune și alte beneficii pentru mediu. Accentul pus pe spațiile de birouri este o modalitate de a acoperi deficitul de locuri de muncă din sudul capitalei suedeze, pentru a scurta timpul de navetă pentru lucrători.

În plus, într-o țară în care aprovizionarea cu energie și eficiența energetică ocupă un loc important pe agenda națională, proiectul se va concentra pe energia autoprodusă, stocată și partajată.

Accesează comunicatul Atrium Ljungberg

Surse foto: Atrium Ljungberg

Share this article
Prev Post

Peste 61.000 de europeni au murit din cauza valurilor de căldură în 2022. România, pe lista țărilor cu cele mai multe decese (Studiu)

Next Post

ING Bank susține cu o finanțare de 426 milioane de lei Sistemul de Garanție-Returnare, administrat de RetuRO SGR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next