Companii responsabile față de mediu și oameni

Porsche va opri mai devreme producţia unor modele cu motoare pe combustie

Constructorul german de automobile Porsche îşi menţine planurile în ceea ce priveşte tranziţia la vehiculele electrice, încetând mai devreme producţia anumitor modele echipate cu motoare pe combustie, a declarat directorul de producţie Albrecht Reimold pentru revista de specialitate Automobilwoche, transmite Agerpres, citând Reuters.

Reimold, care este şi membru în board-ul Porsche, a precizat că versiunea cu motor pe benzină a SUV-ului Macan destinată pieţelor non-europene nu va mai fi produsă după 2026, mai devreme decât se preconiza iniţial. „Această platformă a ajuns la finalul ciclului său de viaţă”, a spus Reimold.

După ce producţia acestui modelul cu motor pe combustie va înceta, compania se va concentra pe versiunile Macan electrice pentru a face progrese cu agenda de sustenabilitate a Porsche, chiar dacă cererea pentru automobile electrice a scăzut, a adăugat Reimold.

„Nu voi lăsa ca succesul modelului Macan electric să fie definit de un singur număr”, a precizat directorul de producţie de la Porsche.

De asemenea, versiunile echipate cu motoare pe combustie ale modelelor Boxster şi Cayman nu vor mai fi produse începând de anul următor şi compania se concentrează deja pe versiunile electrice care vor fi lansate anul următor, a adăugat Reimold.

Producţia modelelor 718 şi Macan echipate cu motoare pe benzină, destinate pieţelor europene, a fost oprită deja.

Share this article
Prev Post

Zentiva România a plantat alți 40,000 de puieți în Munții Făgăraș în 2024

Next Post

Numărul de incendii în Grecia s-a dublat în iunie 2024 comparativ cu aceeași lună a anului trecut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next