Companii responsabile față de mediu și oameni

Numărul de incendii în Grecia s-a dublat în iunie 2024 comparativ cu aceeași lună a anului trecut

Grecia a suferit deja în luna iunie „de peste două ori mai multe” incendii decât în aceeaşi lună a anului 2023 din cauza temperaturilor deosebit de ridicate, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, relatează Agerpres, citând AFP.

În iunie, au fost „1.281 de incendii, mai mult decât dublu decât în aceeaşi lună a anului trecut, când au fost 533″, a declarat Pavlos Marinakis în cadrul unei conferinţe de presă.

„Luna iunie este cea mai caldă înregistrată vreodată, iar previziunile ştiinţifice pentru iulie sunt similare la nivel global”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Suprafaţa arsă în iunie s-a ridicat la 9.800 de hectare, ceea ce este de cinci ori mai mare decât media constatată din 2010, potrivit unui centru specializat al Observatorului Naţional din Atena, citat de cotidianul Kathimerini.

„Este o vară care se preconizează a fi deosebit de periculoasă”, a declarat Mitsotakis, adăugând că „ce e mai greu încă ne aşteaptă”, în contextul unor temperturi care au depășit local 44°C în prima jumătate a lunii iunie.

Incendiile de pădure, alimentate de vânturi puternice şi de secetă, au făcut ravagii în ultimele săptămâni în regiunea Atena, în Peloponez (sud-vest) şi pe insula Chios, în nord-estul Mării Egee.

Schimbările climatice fac să fie mai probabile fenomenele meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură, potrivit cercetătorilor.

Sursa foto: Freepik

Share this article
Prev Post

Porsche va opri mai devreme producţia unor modele cu motoare pe combustie

Next Post

Principalii poluatori cu plastic în 2023 (analiză participativă Break Free From Plastic). Coca-Cola, Nestlé, Unilever, PepsiCo mereu în top

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next