Companii responsabile față de mediu și oameni

Amazon își adaugă în portofoliu încă 39 de proiecte de energie regenerabilă în Europa

Amazon a anunțat implementarea a 39 de noi proiecte de energie regenerabilă în Europa, ajungând astfel la un total de 160 de proiecte eoliene și solare în 13 țări europene. Odată ce sistemele vor fi operaționale, se așteaptă ca acestea să furnizeze 5,8 gigawați de energie curată, suficientă pentru a alimenta anual peste 4,7 milioane de gospodării.

Printre noile proiecte se numără 15 instalații solare pe acoperișuri, amplasate pe facilitățile Amazon, și 24 de proiecte eoliene și solare utilitare, inclusiv primul parc solar Amazon din Grecia, după cel implementat anul trecut în Polonia. Investițiile Amazon în aceste țări contribuie la accelerarea decarbonării rețelelor lor energetice, pe măsură ce acestea renunță la combustibilii fosili.

Noile proiecte Amazon sunt implementate în Belgia, Franța, Italia, Spania și Marea Britanie, Finlanda, Germania, Grecia, Spania, Suedia și Marea Britanie.

„Cu peste 160 de proiecte eoliene și solare în Europa, Amazon contribuie la furnizarea de noi surse de energie curată pentru rețelele locale, la crearea de locuri de muncă și la sprijinirea întreprinderilor locale, pe măsură ce progresăm în direcția alimentării operațiunilor noastre cu energie 100% regenerabilă până în 2025″, a declarat Lindsay McQuade, director pentru energie, EMEA la Amazon. „Investițiile corporative sunt un catalizator important pentru în tranziția către un viitor cu energie curată și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu guvernele, comunitățile locale și furnizorii de energie din Europa pentru a furniza mai multă energie regenerabilă în rețelele locale.”

Între 2014 și 2022, investițiile Amazon în parcurile eoliene și solare europene au fost estimate la 2,4 miliarde de euro, contribuind cu peste 723 de milioane de euro la produsul intern brut (PIB) al regiunii, potrivit unui nou model economic dezvoltat de Amazon. De asemenea, proiectele au condus la crearea a 3.900 de locuri de muncă cu normă întreagă numai în 2022.

În 2022, 90% din electricitatea consumată de Amazon la nivel global a fost acoperită din surse de energie regenerabilă.

Share this article
Prev Post

COP28: 131 de companii solicită liderilor politici să renunțe la combustibilii fosili

Next Post

Primarul orașului Milano vrea să interzică accesul mașinilor în centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next