Companii responsabile față de mediu și oameni

Carbon Academy: eBay UK a lansat un program de formare pentru IMM-uri mai verzi și sustenabile

eBay UK a lansat recent programul de formare Carbon Academy pentru cele peste 200.000 de IMM-uri care vând bunuri pe platforma sa, cu scopul de a-i înzestra pe manageri cu cunoștințele și abilitățile de care au nevoie pentru a-și măsura și reduce amprenta emisiilor.

Potrivit publicației edie, marea majoritate a întreprinderilor din Regatul Unit sunt IMM-uri, iar din punct de vedere al impactului asupra mediului, IMM-urile sunt responsabile pentru aproximativ jumătate din emisiile asociate afacerilor.

Cu toate acestea, micile întreprinderi au dificultăți în elaborarea și punerea în aplicare a planurilor de reducere a emisiilor. Printre barierele comune se numără lipsa bugetului sau a expertizei interne, la care se adaugă faptul că unele dintre cele mai importante programe și resurse de decarbonizare din lume sunt destinate corporațiilor.

Prin intermediul Academiei de carbon, IMM-urile vor putea beneficia de o bază de referință a amprentei lor de emisii, calculată de ClimatePartner, partenerul eBay. De asemenea, acestea vor avea acces la un modul online de contabilizare a emisiilor.

Alte șase module online fac, de asemenea, parte din program. Acestea abordează subiecte precum reducerea emisiilor de carbon, adoptarea principiilor economiei circulare și comunicarea acțiunilor climatice și a sustenabilității. În plus, IMM-urile vor primi îndrumări privind rolul pe care compensarea emisiilor de dioxid de carbon l-ar putea juca în cadrul strategiilor lor climatice.

La nivel global, eBay lucrează în special pentru atingerea unui obiectiv climatic verificat și aliniat la 1,5C. Compania s-a angajat să reducă emisiile Scope 1 (directe) și Scope 2 (legate de energie) cu 90% până în 2030, față de nivelul de referință din 2019. În același interval de timp, își propune să reducă cu 20% emisiile Scope 3 (indirecte) provenite din operațiunile de transport și distribuție.

Mai multe informații despre Carbon Academy

Share this article
Prev Post

Seceta severă se extinde în Portugalia – oficialii cer ajutorul UE

Next Post

Impactul industriei de petrol și gaze asupra sistemului de sănătate din SUA: 77 de miliarde de dolari pe an (Studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next