Companii responsabile față de mediu și oameni

Fermierii americani își sacrifică propriile recolte și își vând vacile din cauza secetei extreme

Aproape trei sferturi dintre fermierii americani spun că seceta din acest an le afectează dramatic recolta și veniturile, potrivit unui nou sondaj realizat de American Farm Bureau Federation (AFBF), companie de asigurări și grup de lobby care reprezintă interesele agricole, informează CNN.

Condițiile de secetă din acest an s-au agravat comparativ cu anul trecut, 37% dintre fermieri declarând că își sacrifică deja culturile existente care nu vor ajunge la maturitate din cauza secetei, comparativ cu procentul de 24% înregistrat anul trecut, potrivit sondajului.

În California, stat caracterizat prin culturile mari de pomi fructiferi și nuci, 50% dintre fermieri au declarat că au fost nevoiți să sacrifice pomii și culturile multianuale din cauza secetei, arată sondajul, ceea ce va afecta veniturile viitoare. La nivel național, 33% dintre fermierii americani au spus că au fost nevoiți să facă același lucru, procent aproape dublu față de anul trecut.

„Efectele acestei secete vor fi resimțite în anii următori nu doar de fermieri, ci și de consumatori. Mulți fermieri au fost nevoiți să ia decizia devastatoare de a-și vinde animalele sau de a-și tăia pomii din livezi după ce i-au îngrijit zeci de ani”, a declarat Zippy Duvall, președintele AFBF.

Fermierii din Texas au fost nevoiți să-și vândă turmele de vite mai devreme decât în ​​mod normal din cauza secetei extreme – care a afectat sursele de apă și a ars iarba. Fermierii din statul Lone Star au raportat cea mai mare reducere a mărimii efectivului, cu 50%, urmați de New Mexico și Oregon cu 43% și, respectiv, 41%.

Sondajul AFBF a fost efectuat în 15 state în perioada 8 iunie – 20 iulie, în regiuni cu secetă extremă, începând cu Texas până în Dakota de Nord și California, reprezentând aproape jumătate din valoarea producției agricole a SUA.

Share this article
Prev Post

Premieră în piața auto din România: vânzările de mașini noi electrice și hybrid au depășit, în primele șapte luni din 2022, vânzările de mașini diesel.

Next Post

Caravana Sustenabilității Carrefour de colectare a PET-urilor reciclabile continuă în parteneriat cu HEINEKEN în orașele Sibiu, Zalău și Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next