Un startup susținut de Bill Gates atrage 26,5 milioane de dolari pentru un vaccin care reduce emisiile de metan ale animalelor de fermă

ArkeaBio, un start-up agro-biotehnologic american care dezvoltă un vaccin pentru a reduce emisiile de metan ale animalelor, a anunțat încheierea unei runde de finanțare serie A în valoare de 26,5 milioane de dolari.

Majorarea a fost condusă de investitorul actual Breakthrough Energy Ventures (BEV), fondat de Bill Gates, și a atras investitori suplimentari, inclusiv Fundația Grantham pentru protecția mediului, AgriZeroNZ, Rabo Ventures, Overview Capital și The51 Food & AgTech Fund.

Vaccinul ArkeaBio va oferi o soluție inovatoare, rentabilă și scalabilă pentru a reduce emisiile de metan ale animalelor de fermă din întreaga lume, care generează în prezent echivalentul a 3 miliarde de tone de CO2 pe an și reprezintă 6% din emisiile anuale de gaze cu efect de seră.

„Reducerea emisiilor de metan din sectorul agricol este una dintre cele mai presante provocări în lupta actuală împotriva schimbărilor climatice”, a declarat Chris Rivest, președintele Consiliului de administrație al ArkeaBio și partener la Breakthrough Energy Ventures.

Fondurile obținute în această rundă de finanțare vor juca un rol esențial în extinderea cercetării, dezvoltării și implementării vaccinului, inclusiv a testelor pe teren la scară largă și de-a lungul lanțului de aprovizionare.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul financiar și încrederea investitorilor noștri. Această finanțare va accelera dezvoltarea soluției noastre pe bază de vaccin pentru a răspunde unei probleme globale presante”, a declarat Colin South, CEO al ArkeaBio.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Comisia Europeană a înregistrat o inițiativă cetățenească privind taxarea emisiilor de gaze cu efect de seră

Next Post

Statele UE au adoptat noul regulament care vizează creșterea numărului de camioane și de autobuze urbane cu emisii zero pe drumurile europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next