Companii responsabile față de mediu și oameni

Actualizare importantă a aplicației de mobil Indicele european al calității aerului

Versiunea actualizată a aplicației pe care Agenția Europeană de Mediu (AEM) a publicat-o ieri este disponibilă în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE și introduce, de asemenea, noi caracteristici, permițând utilizatorilor să compare mai bine nivelurile și tendințele datelor privind poluarea aerului de la peste 3500 de stații de monitorizare din întreaga Europă.

Aplicația, care este gratuită, le permite utilizatorilor să înțeleagă mai multe despre calitatea aerului în zona în care locuiesc, lucrează sau călătoresc.

Statisticile avansate privind calitatea aerului permit utilizatorilor să urmărească datele din ultimele zile, săptămâni sau din ultimii ani și, de asemenea, să compare datele stațiilor selectate.

Despre Indicele european al calității aerului

Indicele european de calitate a aerului se bazează pe informații furnizate din oră în oră de peste 3500 de stații de monitorizare a calității aerului din Europa. Indicele oferă utilizatorilor informații despre calitatea aerului în fiecare țară, regiune și oraș. Acesta este calculat folosind o combinație de date actualizate raportate de țările membre ale SEE și de date de prognoză a nivelului de calitate a aerului, furnizate de Copernicus Atmospheric Monitoring Service (CAMS). Datele din aplicație sunt conectate la platformele de monitorizare a calității aerului ale AEM. Indicele european de calitate a aerului se bazează pe valorile concentrațiilor pentru până la cinci poluanți cheie.

Accesează aplicația

Share this article
Prev Post

Waterdrop lansează colecția Ocean Bottle pentru a proteja mediul înconjurător

Next Post

Future Rising Fellowship. Program de burse pentru tinerii creatori de povești preocupați de un viitor mai echitabil și durabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next