Companii responsabile față de mediu și oameni

COP28: Parlamentul European solicită eliminarea tuturor subvențiile pentru combustibilii fosili la nivel mondial până în 2025

Deputații europeni au adoptat astăzi, cu 462 de voturi pentru, 134 împotrivă și 30 de abțineri, o rezoluție care include un set de solicitări pentru consolidarea obiectivelor strategice ale UE în domeniul climei înaintea Conferinței ONU privind schimbările climatice COP28, care marchează primul bilanț global în cadrul Acordului de la Paris.

Rezoluția solicită încetarea tuturor subvențiilor directe și indirecte pentru combustibilii fosili, la nivel național, european și global, „cât mai curând posibil și cel târziu până în 2025”.

Deputații europeni susțin, de asemenea, un obiectiv global de triplare a energiei regenerabile și de dublare a eficienței energetice până în 2030, împreună cu o eliminare treptată și tangibilă a combustibililor fosili cât mai curând posibil și oprirea tuturor noilor investiții în extracția de combustibili fosili.

Textul cere tuturor țărilor să își consolideze angajamentele privind clima și să contribuie echitabil la creșterea finanțării internaționale pentru climă.

Deputații europeni subliniază importanța protejării, conservării și refacerii biodiversității și doresc o reducere semnificativă a impactului climatic și a emisiilor de metan și în general a emisiilor care provin din sectoare precum transportul maritim internațional, aviație, agricultură și apărare.

COP28 are loc între 30 noiembrie și 12 decembrie 2023 în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite. Acordul de la Paris a intrat în vigoare la 4 noiembrie 2016.

Bilanțul global are loc la fiecare cinci ani, iar primul bilanț al Acordului de la Paris, programat la COP28, urmărește să ofere o imagine de ansamblu a progreselor înregistrate în punerea sa în aplicare.

Share this article
Prev Post

Producătorii vor avea noi obligații de a repara produse chiar și după expirarea perioadei de garanție legală

Next Post

S-a lansat o nouă ediție Raiffeisen Comunități – acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, cu granturi totale de 1 milion de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next