Companii responsabile față de mediu și oameni

Cum produce o întreprindere socială belgrădeană hârtie reciclată din pachete goale de țigări

În timp ce Serbia și alte țări din regiune sunt sufocate de deșeuri, o firmă din Belgrad oferă un exemplu de bune practici producând manual hârtie reciclată din pachetele de țigări goale, scrie Balkan Energy News.

Naša kuća are în prezent peste 15 lucrători cu dizabilități, care produc 100 kg de hârtie reciclată pe lună. Produsul este folosit de artiști, dar și pentru producția de ambalaje, în special de cadouri.

Materia primă – pachetele de țigări goale – provine în bună parte de la cetățeni din toată Serbia, dar și de la Japan Tobacco International (JTI) Serbia, care susține, de asemenea, financiar întreprinderea.

Naša kuća are acum oportunitatea de a construi o fabrică care să modernizeze procesul de producție manuală. Agenția Japoneză de Cooperare Internațională (JICA) și o organizație din orașul japonez Ikoma sunt interesate să finanțeze construcția fabricii care ar urma să angajeze inițial aproximativ 30 de persoane cu dizabilități.

Angajații Naša kuća au fost deja instruiți într-o tehnică japoneză străveche datorită sprijinului din partea JICA, spune fondatoarea firmei, Anica Spasov, desemnată una dintre cele mai influente 100 de femei în antreprenoriatul social din Europa.

Share this article
Prev Post

Carrefour relansează din 22 septembrie Plata cu PET în 20 de hipermarketuri din țară. Ce vor primi clienții în schimbul PET-urilor, dozelor de aluminiu și sticlelor

Next Post

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 110 stații de alimentare din România. Obiectivul e ca până în 2025 jumătate din numărul total al stațiilor să fie solare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next