Carrefour relansează din 22 septembrie Plata cu PET în 20 de hipermarketuri din țară. Ce vor primi clienții în schimbul PET-urilor, dozelor de aluminiu și sticlelor

Carrefour România relansează pe 22 septembrie Plata cu PET în 20 de hipermarketuri din țară. La fel ca în edițiile anterioare, pentru fiecare PET colectat, clienții Carrefour primesc un fruct sau o legumă cultivate în România, iar de anul acesta, același mecanism este aplicat şi pentru dozele de aluminiu și sticle. Mai mult, pentru fiecare sticlă de apă rPET DORNA (produsă din plastic 100% reciclat și 100% reciclabil), clienții vor primi o cantitate dublă de fructe și legume. În acest fel, românii vor putea contribui la reducerea amprentei asupra mediului și la susținerea producătorilor locali.

Inițiativa se află la a patra ediție și se derulează începând cu 22 septembrie , în parteneriat cu Coca-Cola HBC România și cu sprijinul Green Point Management, Financiar Recycling, Green PC Ambalaje, Professional Recycle și Envipco.

Prima oprire a caravanei Plata cu PET 2022 va avea loc în Constanța și București Orhideea, unde timp de cinci zile, clienții din cele două orașe pot aduce PET-uri, sticle sau doze de aluminiu la stația special amenajată în magazine. Totodată, clienții care aduc minimum 20 de ambalaje PET în perioada campaniei pot participa la tombola cu premii speciale, cu înscriere pe baza cartonașului.

Plata cu PET a fost lansată în premieră de Carrefour România în 8 hipermarketuri din țară în anul 2019, ca parte din programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic. În primele trei ediții au fost colectate peste 750.000 de PET-uri și au fost date la schimb peste 120 de tone de fructe și legume românești, în 35 de hipermarketuri din țară.

Traseul Caravanei Plata cu PET poate fi consultat AICI.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Carbon Neutru și Net Zero. Care este diferența?

Next Post

Cum produce o întreprindere socială belgrădeană hârtie reciclată din pachete goale de țigări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next