Comisia Europeană a înregistrat o inițiativă cetățenească privind taxarea emisiilor de gaze cu efect de seră

Comisia Europeană a anunțat printr-un comunicat de presă că a decis să înregistreze o inițiativă cetățenească europeană (ICE) intitulată „Salvăm planeta prin trecerea de la taxarea pe muncă la taxarea emisiilor de gaze cu efect de seră”.

Organizatorii acestei inițiative invită Comisia să consolideze pachetul legislativ „Pregătiți pentru 55” și sistemul UE de tarifare a carbonului prin instituirea unei eliminări treptate mai rapide a certificatelor gratuite și prin acceptarea unui preț neplafonat al carbonului pentru a îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor.

Aceștia solicită, de asemenea, redistribuirea unei părți substanțiale a veniturilor obținute prin tarifarea carbonului către gospodăriile cu venituri mici, consolidarea Fondului social pentru climă al UE și promovarea înființării unui „Club pentru climă” în cadrul căruia țările participante să adopte o tarifare robustă a carbonului, ținând seama în mod corespunzător de redistribuirea veniturilor obținute prin tarifarea carbonului către gospodăriile cu venituri mici.

Organizatorii au la dispoziție din acest moment 6 luni pentru a începe colectarea semnăturilor.

Dacă, în termen de un an de la începutul perioadei de colectare, o inițiativă cetățenească europeană primește un milion de declarații de susținere întrunind numărul minim de semnatari în cel puțin șapte state membre, Comisia va trebui să dea un răspuns oficial. Va trebui să decidă dacă va da sau nu curs solicitării și să își argumenteze decizia.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Ai un proiect de mediu sau din alt domeniu? Aplică pentru finanțare la Fundația Bosch România

Next Post

Un startup susținut de Bill Gates atrage 26,5 milioane de dolari pentru un vaccin care reduce emisiile de metan ale animalelor de fermă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next