Companii responsabile față de mediu și oameni

Crypto Oasis Ventures și Roland Berger lansează oficial “The Green Block” – un grup de reflecție și o platformă de lansare pentru tehnologii Web3 și AI axate pe sustenabilitate

The Green Block ECSR
The Green Block ECSR

The Green Block, o inițiativă revoluționară dedicată promovării proiectelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) în Web3, a fost lansată oficial ieri la sediul BEEAH Group din Emiratele Arabe Unite. Această inițiativă globală, condusă de Crypto Oasis Ventures în colaborare cu firma de consultanță în management Roland Berger, marchează un pas important în direcția creării unui viitor sustenabil prin valorificarea puterii tehnologiilor Blockchain și AI.

Obiectivul principal al The Green Block este de a crea un ecosistem care să conecteze părțile interesate din diverse sectoare pentru a dezvolta și implementa soluții Web3 cu impact, referitoare la guvernanța corporativă, sustenabilitatea mediului și responsabilitatea socială. Prin valorificarea potențialului Web3 și al AI, The Green Block își propune să abordeze provocările globale în conformitate cu agenda COP28 a Emiratelor Arabe Unite și cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite.

Faisal Zaidi, co-fondator al Crypto Oasis Ventures, a declarat: “Lansarea The Green Block reprezintă prima piatră de hotar în călătoria noastră de a crea un viitor sustenabil prin intermediul inițiativelor Web3 în domeniul mediului, social și al guvernanței (ESG). Prin conectarea proiectelor, prin furnizarea și facilitarea infrastructurii și prin abilitarea talentelor, The Green Block va facilita dezvoltarea și implementarea de soluții Web3 durabile la scară globală. Aliniindu-ne la obiectivele COP28 și ale Emiratelor Arabe Unite, ne propunem să ducem această inițiativă la nivel global.”

Citește și: Studiu HP – Schimbările climatice modifică deciziile părinților privind achizițiile, cariera și chiar extinderea familiei

În calitate de sponsor inaugural al Green Block, BEEAH își asumă un rol vital în susținerea misiunii inițiativei. În calitate de holding internațional și pionier în domeniul soluțiilor durabile și inteligente pentru orașe pregătite pentru viitor, BEEAH înțelege importanța promovării sustenabilității și a alinierii la agenda Emiratelor Arabe Unite pentru COP28. Prin parteneriatul cu The Green Block, BEEAH își subliniază dedicarea față de responsabilitatea față de mediu și progresul social.

Khaled Al Huraimel, CEO al grupului BEEAH Group, a subliniat importanța lansării The Green Block, declarând: “Există un potențial imens în tehnologiile Blockchain, AI și Web3 și sunt încântat să văd cum The Green Block le valorifică pentru a revoluționa proiectele ESG. Fiind unul dintre primii care au adoptat tehnologiile blockchain în Sharjah, viziunea BEEAH Group este construită pe pilonii gemeni ai sustenabilității și digitalizării. În calitate de patron al The Green Block, BEEAH Group așteaptă cu nerăbdare să încurajeze inovația și să se angajeze cu părțile interesate pentru a atinge obiectivele de sustenabilitate folosind tehnologia, depășind în același timp provocările globale.”

Citește și: 6 din 10 români intenționează să recicleze de fiecare dată ambalajele o dată cu implementarea noului sistem garanție-returnare (Studiu)

În cadrul comitetului director al inițiativei Green Block, reprezentanții Roland Berger contribuie la stabilirea direcției strategice a inițiativei. Comitetul ia decizii cheie care modelează planurile pe termen lung și obiectivele imediate ale inițiativei, contribuind la asigurarea continuității misiunii acesteia. Tehnologii precum Web3 și AI vor contribui în mod semnificativ la o cale către sustenabilitate – The Green Block Think Tank și Launchpad vor accelera această tranziție și vor conecta liderii de opinie la nivel global.

Pierre Samaties, Partener la Roland Berger Middle East și conducător al practicii Global Digital Assets, Web3 și Metaverse, și-a exprimat entuziasmul față de impactul potențial al The Green Block, spunând: “Lansarea inițiativei The Green Block este începutul unui important Think Tank și Launchpad pentru tehnologia Web3 și AI care va sprijini sustenabilitatea și calitatea vieții. Numeroase cazuri de utilizare a tehnologiei se potrivesc perfect pentru promovarea energiei regenerabile, stimularea incluziunii financiare și stimularea îmbunătățirii mediului”.

Share this article
Prev Post

Studiu HP – Schimbările climatice modifică deciziile părinților privind achizițiile, cariera și chiar extinderea familiei

Next Post

BRD și Ecoteca lansează CumStam.ro – primul instrument gratuit care te ajută să vizualizezi într-un singur loc date și statistici de interes public din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next