Statele UE au adoptat noul regulament care vizează creșterea numărului de camioane și de autobuze urbane cu emisii zero pe drumurile europene

Statele membre ale UE au adoptat Regulamentul revizuit privind standardele de emisii de CO2 pentru vehiculele grele noi care intră pe piața UE începând din 2030. 

Noul regulament va viza aproape toate camioanele, autobuzele urbane, autobuzele pe distanțe lungi și remorcile. El stabilește obiective de reducere a emisiilor de CO2 care vor fi aplicate progresiv în următoarele decenii: emisii de -45 % pentru perioada 2030-2034, de -65 % pentru 2035-2039 și de -90 % începând din 2040, față de nivelurile din 2019.

Pentru a accelera adoptarea acestui tip de transport, noile autobuze urbane trebuie să reducă emisiile cu 90% începând din 2030. Toate autobuzele urbane noi vor trebui să aibă emisii zero până în 2035.

Aceste noi standarde privind emisiile de CO2 vor contribui la decarbonizarea sectorului transportului rutier. Ele reprezintă o altă etapă importantă pentru realizarea Pactului verde european și pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ale UE cu cel puțin 55 % până în 2030, pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2050.

Noul act legislativ al UE va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE și va intra în vigoare în curând.  Mai multe informații sunt disponibile aici.

CITEȘTE și: Marii producători mondiali de vehicule grele sunt prea lenți în tranziția la electric (studiu)

Sursa foto: Pixabay

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Un startup susținut de Bill Gates atrage 26,5 milioane de dolari pentru un vaccin care reduce emisiile de metan ale animalelor de fermă

Next Post

RetuRO deschide în Otopeni al 4-lea și cel mai mare centru regional destinat colectării și procesării ambalajelor SGR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next