Companii responsabile față de mediu și oameni

100YR CLEANUP trage un semnal de alarmă cu privire la problema plasticului cu ajutorul unei piramide construită din 20 de tone de deșeuri colectate din râul Nil

Piramidele vremurilor moderne sunt acum construite din… deșeuri, mai exact din deșeuri de plastic colectate din râul Nil. Ridicată în Deșertul de Vest al Egiptului, chiar în afara orașului Cairo, imensa structură construită în cinci zile, cântărește 20 de tone și este mai înaltă decât o clădire cu trei etaje, relatează Waste 360.

Construcția marchează începutul inițiativei 100YR CLEANUP, condusă de compania Zero Co și de compania de vinuri The Hidden Sea. Aceasta urmărește să finanțeze acțiuni de curățare la scară largă pentru următorii 100 de ani și să stimuleze responsabilizarea față de problema plasticului de unică folosință.

Pentru a marca personal lansarea campaniei 100YR CLEANUP, fondatorul Mike Smith va sta în vârful piramidei timp de trei zile pentru a cere sprijinul oamenilor și al întreprinderilor pentru a se alătura mișcării.

Orice persoană fizică și juridică poate sponsoriza compania pentru îndepărtarea “pachetelor de gunoi”, contribuind la viitoarele acțiuni de curățare din întreaga lume. Cu o finanțare suficientă, echipa speră să formeze grupe de lucru cu normă întreagă în Asia de Sud-Est și în Australia care să curețe planeta 5 zile pe săptămână, săptămânal, pentru următorii 100 de ani.

Fondatorul 100YR CLEANUP, Mike Smith, a declarat: “Nu putem rezolva singuri problema plasticului, dar putem oferi tuturor posibilitatea de a acționa. Lucrând împreună cu întreprinderile, cu liderii din industrie și invitând publicul să acționeze direct, vom putea construi o soluție scalabilă la această problem, având un impact uriaș.”

Foto: Waste 360

Share this article
Prev Post

Până pe 30 noiembrie sunt deschise înscrierile pentru Google.org Impact Challenge on Climate Innovation 2022 (finanțare de 5.000.000 dolari)

Next Post

Campanie Ecopolis și AerLive.ro pentru AerCurat în București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next