Seceta severă se extinde în Portugalia – oficialii cer ajutorul UE

Seceta sufocă aproape toată Portugalia continentală într-o lună aprilie alarmant de călduroasă și uscată, a anunțat miercuri agenția de meteorologie IPMA, iar oficialii au solicitat ajutor de la Bruxelles pentru sectorul agricol aflat în dificultate, informează Reuters.

Cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă a anului, agenția a precizat că aprilie 2023 a fost a treia cea mai secetoasă și a patra cea mai caldă din ultimii 92 de ani în Portugalia continentală.

Confederația fermierilor portughezi a declarat pentru agenția de știri Lusa că producția de cereale și creșterea animalelor sunt printre sectoarele cele mai afectate de secetă, iar sacrificarea turmelor ar putea deveni inevitabilă.

Întinderi mari din Peninsula Iberică au suferit din cauza valurilor de căldură de la începutul sezonului, care au condus la o secetă îndelungată și au provocat incendii de proporții, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că schimbările climatice nu vor face decât să înrăutățească situația.

Spania vecină a fost marcată de cel mai secetos început de an de la începutul înregistrărilor, a anunțat miercuri agenția spaniolă de meteorologie AEMET, nivelul mediu al apei din rezervoarele din Catalonia și Andaluzia – zonele cele mai afectate – fiind de aproximativ 25%.

Sursa foto: Copernicus

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Apa Nova susține Natura dintre Ape

Next Post

Carbon Academy: eBay UK a lansat un program de formare pentru IMM-uri mai verzi și sustenabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next