Companii responsabile față de mediu și oameni

Apa Nova susține Natura dintre Ape

Apa Nova București, o companie Veolia, furnizorul de servicii de apă potabilă și canalizare pentru Municipiul București, se alătură platformei Educație Privată în vederea organizării Olimpiadei „Natura dintre Ape”, o competiție școlară digitală avându-i ca beneficiari pe elevii clasele II – VII din București și Ilfov pasionați de natură și protejarea mediului înconjurător.

Concursul se desfășoară între 10.05.2023 – 10.06.2023 și își propune:

  • să încurajeze apropierea de natură şi să promoveze importanța biodiversității;
  • să încurajeze dezvoltarea aptitudinilor de utilizare a canalelor digitale de comunicare;
  • să reprezinte un prim pas în cultivarea cunoștințelor copiilor despre necesitatea biodiversității, să îi  apropie de natură și să înțeleagă problemele cu care aceasta se confruntă;
  • să familiarizeze elevii cu noțiuni de bază în ceea ce privește identificarea de specii, funcționalitatea  sistemelor naturale, relația om-natură.

„Olimpiada Natura dintre ape este un proiect care încurajează creativitatea și inovația, gândirea în perspectivă, dincolo de verificarea cunoștințelor scolastice de educație ecologică a elevilor. Este o bucurie și o mândrie personală să sprijinim asemenea inițiative care vizează biodiversitatea, deoarece activitatea companiei noastre este strâns legată de gestionarea resurselor naturale și de protejarea mediului. De altfel, unul dintre cele mai importante proiecte ecologice implementate de către Apa Nova este acela de protejare și stimulare a biodiversității pe amplasamentele de la stațiile de producție și captare a apei Arcuda și Crivina, acolo unde primim în mod constant și vizitele elevilor”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova București.

Etapele competiției

Etapa 1 – Înscriere: 10 mai – 25 mai. În această etapă se pot înscrie elevi din București și județul Ilfov, aflați în ciclurile primar și gimnazial în clasele a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a .

Data testului: 27 mai
Depunerea contestațiilor: 27 mai – 28 mai, ora 16:00

Etapa 2 – Finala: 10 iunie. Cei mai buni 15 elevi de la fiecare clasă vor parcurge un singur test, cu o dificultate crescută. Câștigă participații cu cel mai bun scor de la fiecare clasă. În cazul în care există elevi care au obținut același scor, elementul de departajare va fi timpul de finalizare al testului. Fiecare clasă va avea un campion absolut și doi vicecampioni. Toate testele vor avea loc în weekend și vor fi supravegheate video (prin metoda proctoring).

Mai multe detalii despre înscriere și despre regulamentul competiției, pe site-ul oficial al concursului: www.brio.ro/naturadintreape

Share this article
Prev Post

Pădurea Copiilor a crescut în această primăvară cu 30 de ha împădurite în 10 comunități din sudul țării

Next Post

Seceta severă se extinde în Portugalia – oficialii cer ajutorul UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next