Companii responsabile față de mediu și oameni

Pădurea Copiilor a crescut în această primăvară cu 30 de ha împădurite în 10 comunități din sudul țării

Asociația Pădurea Copiilor se bucură la finalul sezonului de împăduriri din această primăvară de un record al suprafețelor împădurite care însumează 30 de ha în 10 comunități, datorat în bună parte implicării celor peste 1760 de voluntari, a partenerilor instituționali și privați și, nu în ultimul rând, muncii celor 734 de zilieri.    

8 din cele 10 comunități, Slobozia, Amara, Copuzu, Săveni (Jud. Ialomița), Fundulea (Jud. Călărași), Florești-Stoenești, Putineiu (Jud. Giurgiu), Scutelnici (Jud. Buzău), sunt nou intrate în programul de împădurire al organizației.

Primăvara 2023 a marcat înființarea a două noi păduri urbane, în Slobozia și Amara, extinderea pădurii urbane din Parcul Municipal Vest Ploiești, precum și crearea unei păduri urbane miniaturale în curtea Liceului Tehnologic nr. 1 Fundulea.

O altă noutate a acestui sezon a fost participarea Pădurii Copiilor în activități educaționale de mediu și acțiuni de plantare, ca parte a programului național „Săptămâna Verde”, prin parteneriatele cu Școala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială nr. 280, Școala Gimnazială Herăstrău, Școala Gimnazială nr. 142, Școala Gimnazială nr. 59, toate din București, și Școala Gimnazială Gârbovi (Ialomița).

16 parteneri corporate au susținut atât financiar, cât și cu voluntari implicați, evenimentele de plantare din această primăvară: OMV Petrom, prin programul România plantează pentru mâine, HP România, Michelin, Ipso Agricultură, Alumil, Telus International Romania, Ikea, R Systems, Toyota Material Handling România, Intive, ADP România, Zentiva, PwC, Daimler Truck & Bus Romania, Dentsu România, Euromaster.

Pădurea Copiilor răspunde din 2016 unei urgențe climatice și sociale în sudul României amplificate de lipsa pădurilor. Organizația a plantat și îngrijit până acum peste 1 milion de puieți, pe o suprafață de 176 ha, în 34 de localități, cu misiunea de a crește păduri în 100 de comunități până în 2035.

Share this article
Prev Post

Bankwatch România angajează coordonator de campanie pentru eliminarea treptată a cărbunelui din mixul energetic național

Next Post

Apa Nova susține Natura dintre Ape

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next