Companii responsabile față de mediu și oameni

COP28: 131 de companii solicită liderilor politici să renunțe la combustibilii fosili

131 de mari companii, printre care Nestlé, Unilever, Volvo Cars, Bayer, Decathlon, Danone, Heineken, eBay, cer liderilor politici să agreeze asupra unui calendar la apropiatul summit al ONU privind clima din Dubai, COP28, pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili.

Giganții corporativi, scrie Reuters, care au venituri anuale globale de aproape 1.000 de miliarde de dolari, au cerut participanțiilor la summitul COP28, printr-o scrisoare publicată luni, să se angajeze în decarbonarea totală a sistemelor energetice ale națiunilor bogate până în 2035, și să sprijine financiar țările în curs de dezvoltare pentru a putea renunța la combustibilii fosili până cel târziu în 2040.

„Afacerile noastre resimt impactul și costurile creșterii fenomenelor meteorologice extreme generate de schimbările climatice”, se arată în scrisoarea inițiată de organizația non-profit We Mean Business Coalition, care face presiuni pentru o mai mare acțiune climatică la nivel global. „Pentru a decarbona sistemul energetic global, trebuie să creștem energia curată la fel de repede cum eliminăm, treptat, utilizarea și producția de combustibili fosili”.

Companiile sunt angajate din ce în ce mai mult în respectarea propriilor termene pentru reducerea emisiilor, dar multe dintre ele invocă o acțiune mai rapidă din partea guvernelor.

Problema combustibililor fosili se așteaptă să fie subiectul principal de dispută la COP28, în contextul în care apelurile venite din Europa și din alte părți ale lumii de a nu mai arde combustibili care emit CO2 se vor lovi de opoziția celor mai mari producători de combustibili fosili din lume, ale consumatorilor, precum și ale națiunilor mai sărace, care spun că nu pot reduce emisiile de CO2 suficient de repede fără un sprijin financiar semnificativ mai mare din partea națiunilor bogate.

Share this article
Prev Post

Circular Change Council: Retailerii de mobilă din UK se asociază pentru a stimula circularitatea mobilierului second-hand

Next Post

Amazon își adaugă în portofoliu încă 39 de proiecte de energie regenerabilă în Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next