Companii responsabile față de mediu și oameni

Circular Change Council: Retailerii de mobilă din UK se asociază pentru a stimula circularitatea mobilierului second-hand

Principalii comercianți cu amănuntul de mobilă din Marea Britanie s-au asociat, în premieră pentru industrie, într-o inițiativă de circularitate numită Circular Change Council, axată pe încurajarea reutilizării pieselor de mobilier care prea des ajung la groapa de gunoi cu mult înainte de încheierea ciclului lor de viață.

Fondatorii Circular Change Council sunt eBay UK și organizația neguvernamentală de acțiune globală pentru climă WRAP, cărora li s-au alăturat mărci importante, printre care IKEA UK&IE, Very, Sainsbury’s, Simba, Dunelm, British Retail Consortium și British Heart Foundation.

Potrivit WRAP, 22 de milioane de piese de mobilier sunt aruncate în Marea Britanie în fiecare an, dintre care 190.569 de tone de canapele și 33.178 de tone de mese de bucătărie. 20% din mobilierul de casă aruncat poate fi refolosit, mai spune WRAP.

Circular Change Council își propune să reducă deșeurile, să crească gradul de conștientizare a valorii mobilierului second-hand și să ajute comercianții cu amănuntul și fabricile de mobilă să navigheze în tranziția către un model de economie circulară.

„Suntem încântați de parteneriatul cu WRAP, prin care aducem împreună mărci cu idei similare și orientate spre viitor din întreaga industrie, formând o alianță care poate conduce și stimula schimbarea comportamentului la scară largă.” a declarat Kumaran Adithyan, director general Home, Refurbished and Electronics la eBay UK. „Există câteva provocări pe care le vom aborda împreună – de la stigmatizarea produselor second-hand, până la limbajul și încadrarea pe care le folosim în jurul articolelor care nu sunt noi.”

„Este timpul să ne ocupăm de impactul asupra mediului, precum și de modul în care noi toți, în calitate de cetățeni, putem genera schimbări pozitive, economisind bani, cum ar fi încurajarea oamenilor să cumpere mobilă de ocazie, așa cum fac cu hainele.” a comentat Harriet Lamb, director executiv al WRAP.

Foto: rawpixel.com – freepik

Share this article
Prev Post

Peste 775 mil. euro pentru IMM-urile din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș, disponibile prin programul Tranziție justă

Next Post

COP28: 131 de companii solicită liderilor politici să renunțe la combustibilii fosili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next