Companii responsabile față de mediu și oameni

Primarul orașului Milano vrea să interzică accesul mașinilor în centru

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a anunțat că vrea să interzică accesul mașinilor în centru, ca parte a eforturilor de combatere a nivelurilor periculoase de emisii, de aproape patru ori mai mari decât nivelul de siguranță, ceea ce-l face unul dintre cele mai poluate orașe din Europa.

Dacă va primi undă verde, măsura va intra în vigoare în 2024, relatează Euronews, prin instalarea de camere de luat vederi și aplicarea de amenzi șoferilor fără autorizație.

Sala a spus că multe dintre casele de modă din zona centrală susțin propunerea, dar nu toată lumea este în favoarea acestei măsuri.

Roberto Di Stefano, primarul comunei învecinate Sesto San Giovanni, a criticat măsura ca fiind o „absurditate”.  Pe lângă restricțiile de circulație în zone mari ale orașului, „Sala lansează acum ideea unui Milano în care din 2024 nu mai poate circula nicio mașină”, a spus Di Stefano.

El a adăugat că măsura este „o absurditate care îi penalizează nu doar pe milanezi, ci și pe toți cetățenii din periferie, care sunt obligați să facă naveta în fiecare zi”.

Milano nu este primul oraș european care ia în considerare interzicerea mașinilor. La începutul acestei luni, Stockholm a anunțat că intenționează să blocheze accesul mașinilor pe benzină și diesel în centrul orașului. Noile reguli vor intra în vigoare la 31 decembrie 2024.

Parisul speră, de asemenea, să elimine vehiculele private din centrul său istoric până la începutul anului 2024, înaintea Jocurilor Olimpice.

Sursa foto: Italia.it

Share this article
Prev Post

Amazon își adaugă în portofoliu încă 39 de proiecte de energie regenerabilă în Europa

Next Post

Defrișările la nivel mondial au crescut cu 4% în 2022, comparativ cu 2021, în ciuda angajamentelor țărilor lumii de conservare a pădurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next