Companii responsabile față de mediu și oameni

Expert ONU: Economia circulară este crucială pentru supraviețuirea umanității

Înaintea Forumului ”Circular Valley”, care va avea loc în Wuppertal, Germania, pe 16 noiembrie, Nanette Braun, șefa campaniilor de comunicare de la Organizația Națiunilor Unite și unul dintre invitații de onoare ai Forumului, a descris economia circulară ca fiind esențială pentru supraviețuirea umanității.

Forumul Circular Valley, numit de organizatori drept „Silicon Valley al economiei circulare”, reunește peste 1.000 de factori de decizie, oficiali guvernamentali, membri ai consiliilor de administrație și directori de mari companii și oameni de știință.

„Trebuie să ne îndepărtăm de ceea ce este în mod clar un model nesustenabil și să ne îndreptăm spre o extracție mai puțin distructivă a resurselor, dar și spre reducerea emisiilor și diminuarea deșeurilor și a poluării. Este important să înțelegem că circularitatea nu este doar un moft – este esențială pentru supraviețuirea omenirii.” a declarat Braun, care a subliniat că ar fi nevoie de 1,7 Pământuri pentru a egala consumul actual de resurse al omenirii.

Invitata ONU vede un „impuls” pentru întreaga economie circulară, deoarece există inițiative pentru sustenabilitate în multe domenii. Dar acest lucru nu este încă suficient: „Emisiile industriale au crescut și mai rapid începând din 2000 decât în orice alt sector, impulsionate de creșterea extracției și producției de materii prime. Inutil să mai spunem că este nevoie urgentă de acțiune, inclusiv de trecerea la energie regenerabilă în toate procesele”.

Organizația Națiunilor Unite își asumă un rol important în adoptarea și promovarea economiei circulare, asigurându-se că progresul este evaluat în mod credibil și că încercările de dezinformare ecologică (greenwashing) nu au nicio șansă. „Instrumente precum standardele pentru emisii zero net dezvoltate sub conducerea secretarului general al ONU, Antonio Guterres, sunt importante pentru a evalua în mod realist dacă suntem pe drumul cel bun”, spune Nanette Braun (foto).

În acest context, ea face apel și la consumatori, deoarece deciziile lor de cumpărare au o influență importantă: „Am observat o sensibilizare mult mai mare, în special în rândul tinerilor, în ceea ce privește alegerile pe care le fac, fie că este vorba de transport sau de produsele pe care aleg să își cheltuiască banii. Acest lucru este încurajator și ar trebui să stimuleze și mai mult tranziția de la o economie liniară la o economie circulară”.

Pentru informații suplimentare despre Forumul ”Circular Valley”, accesați pagina evenimentului.

Urmăriți materialul video de mai jos despre Circular Valley:

Share this article
Prev Post

8 din 10 retaileri britanici înregistrează o creștere a veniturilor din revânzarea sau închirierea de produse

Next Post

Noi negocieri ONU, în noiembrie, pentru un acord global împotriva deșeurilor de plastic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next