Companii responsabile față de mediu și oameni

Studiu FDSC – Kaufland: educația și protecția mediului, în topul cauzelor pentru care românii ar vrea să se implice mai mult

Educația de calitate, protecția mediului și apărarea păcii sunt în topul cauzelor pentru care românii și-ar dori să se implice mai mult în următoarele luni, relevă studiul „Cum te simți când faci bine? Cum și de ce îi ajuți pe cei în nevoie?”, realizat în cadrul programului În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC). Drepturile omului, asigurarea accesului la servicii de sănătate și alimentația sănătoasă se numără, de asemenea, printre domeniile preferate într-o mare măsură. Mai bine de jumătate dintre cei chestionați și-ar dori să se poată implica în toate aceste cauze prin donații în produse sau servicii, donații în bani, iar peste 40% prin acțiuni de voluntariat.

Dintre cei care au făcut gesturi caritabile în ultimii doi ani, aproape două treimi (62,28%) dintre cei care au ajutat declară că au simțit mulțumire ori satisfacție personală, peste 15% cred că și-au făcut doar datoria, iar o proporție similară s-au simțit neputincioși din cauză că nu au putut face mai mult.

Sondajul mai relevă că două treimi dintre respondenți și-ar dori să facă mai multe gesturi caritabile decât fac în prezent, 17,24% consideră că fac suficient, iar aproape 45% dintre cei care și-ar dori să facă mai mult ar vrea să ajute măcar o dată pe lună.

Chestionarul a fost completat de 1.155 de respondenți, în perioada 12-20 mai 2022, în contextul Zilei #InStareDeBine, o inițiativă care marchează anual implicarea organizațiilor neguvernamentale pentru comunități puternice și sustenabile. Obiectivul cercetării a fost de a identifica modalitățile preferate de români pentru a-i sprijini pe ceilalți, dar și motivele pentru care oamenii fac sau nu gesturi caritabile.

Mai multe concluzii ale studiului

Share this article
Prev Post

PETcolectezi și câștigi: 2 tone de PET-uri colectate de 1500 de consumatori

Next Post

UNEP și OMS și-au unit forțele în combaterea impactului industriei tutunului asupra mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next