Companii responsabile față de mediu și oameni

Toyota Material Handling, parteneriat cu Pădurea Copiilor pentru înființarea primei sale păduri în sudul României

Compania Toyota Material Handling România celebrează 25 de ani de prezență în România și marchează acest moment prin înființarea primei sale păduri în sudul țării, în parteneriat cu Asociația Pădurea Copiilor.

Toyota Material Handling România (TMH) contribuie la plantarea și urmărirea dezvoltării unei păduri de 0,5 ha pe un teren neproductiv din Filipeștii de Târg, județul Prahova.

În cadrul parteneriatului, aproximativ 70 de voluntari, angajați și însoțitori ai echipei Toyota Material Handling Romania, vor planta împreună cu Pădurea Copiilor 2.500 de puieți forestieri care vor fi îngrijiți timp de 7 ani, până când pădurea va putea să se dezvolte singură.

Terenul degradat de 0.5 ha pe care se va înființa Pădurea companiei este situat în Câmpia piemontană Târgoviște-Ploiești, în lunca râului Prahova, la circa 100 m vest de cursul râului. Terenul pietros mai ales sub adâncimea de 30-60 cm, cu fertilitate redusă și capacitate mică de reținere și acumulare a apei din precipitații, intrând repede în regim de umiditate uscată, este potrivit pentru plantarea de ulm de câmp și ulm de Turkestan, sălcioară, precum și specii de arbuști, în special păducel.

Conform modelării matematice realizate de Forest Design, partener tehnic pentru calculul carbonului captat, pădurea Toyota Material Handling România va reține cca 48 tone CO2/an în următorii 30 de ani.Acest demers este un pas firesc în contextul în care compania la nivel de grup și-a propus să atingă zero emisii de carbon rezultate din operatiunile proprii până în 2030. Începând cu 2012, Toyota Material Handling Europe a redus emisiile de carbon cu 15% în termeni absoluți și cu 49% pentru fiecare euro pe care îl generează ca venit.

„Sustenabilitatea nu este un obiectiv pe care ne dorim să-l atingem, ci este modul nostru de a gândi, este principiul care ne ghidează activitatea. Colaborarea cu Pădurea Copiilor ne deschide perspectiva unui viitor verde, ne dă posibilitatea de a crește sustenabil în următorii 25 de ani, de ne armoniza cu natura și de a ne angaja in lupta globală pentru reducerea emisiilor de carbon.” a declarat Daniel Preda, directorul general al Toyota Material Handling România.

Prima colaborare Toyota Material Handling România – Pădurea Copiilor a avut loc în toamna lui 2019, când la acțiunea de plantare din comuna Tinosu, județul Prahova, 20 de voluntari ai companiei s-au implicat activ în plantarea a peste 10.000 de puieți forestieri.

Share this article
Prev Post

KPMG lansează un program multianual pentru accelerarea soluțiilor globale privind ESG

Next Post

ENGIE Romania. Energie electrică verde pentru 20 de familii nevoiașe 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *