Companii responsabile față de mediu și oameni

Un grup de pensionare din Elveția își reclamă guvernul la Curtea de la Strasbourg pentru inacțiunea țării în fața schimbărilor climatice

Mii de senioare din Elveția și-au unit forțele într-un caz revoluționar audiat miercuri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, susținând că eforturile prea mici ale guvernului lor de a lupta împotriva încălzirii globale le încalcă drepturile omului. Vorbim de primul dosar privind schimbările climatice la Curtea de la Strasbourg intentat de un grup de pensionare activiste care susțin că inacțiunea țării lor în fața temperaturilor în creștere le expune riscului de a muri din cauza valurilor de căldură.

Bruna Molinari, care are 81 de ani și suferă de astm bronșic, despre care spune că este agravat de căldura excesivă, a declarat pentru Reuters că speră că această acțiune va aduce cel puțin beneficii generațiilor viitoare. „Ca bunică și mamă, cred că au dreptul să se bucure de un viitor climatic care este mai bun decât cel pe care îl avem noi”, a spus ea.

Elveția se încălzește cu un procent de peste două ori mai mare decât cel la nivel global, iar ghețarii săi se topesc rapid. Berna a schițat un plan ambițios de reducere emisiilor, care a fost însă respins în 2021 ca fiind prea împovărător. Cu toate acestea, avocatul King’s Marc Willers, care îi reprezintă pe petiționari, a spus că Elveția „nu are nicio scuză pentru neprotejarea drepturilor reclamanților”.

Share this article
Prev Post

Eurosif angajează un Responsabil comunicare

Next Post

Lidl montează o stație de încărcare a camioanelor electrice și o stație de alimentare CNG, ambele o premieră pentru un depozit Lidl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next