Companii responsabile față de mediu și oameni

Un ONG din Harghita ajută Primăria Miercurea-Ciuc în evaluarea sănătății arborilor din oraș. Va fi dezvoltată o aplicație de semnalare a problemelor apărute în fondul plantat existent

Asociația Cutia de proiecte – Project Bag implementează în Miercurea-Ciuc proiectul „TREES – Transparență, Eficiență, Educație privind Spațiile verzi sustenabile”, care va oferi primăriei informații de specialitate despre arborii putreziți care reprezintă un pericol și ar trebui tăiați și cei care mai pot fi salvați în oraș.

Proiectul presupune, de asemenea, identificarea a 500 de arbori reprezentativi pentru Miercurea-Ciuc pentru care se va întocmi câte o fișă informativă detaliată în limbile română, maghiară și engleză, inclusiv în scop turistic.

Toate acestea vor putea fi accesate printr-o aplicație de mobil, Trees App, care, pe lângă funcția de informare, va avea și un rol de avertizare cu privire la problemele apărute în fondul plantat existent al orașului. Aplicația va conecta administrația publică locală cu cetățenii: primăria va putea comunica public intervențiile făcute la nivelul spațiilor verzi din oraș, iar cetățenii vor putea la rândul lor semnala probleme precum cea a unui copac căzut etc.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Ținutul Secuiesc Verde și Municipiul Miercurea-Ciuc și beneficiază de o finanțare în valoare de 148.881 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Alte detalii despre proiect

Foto credit: Project Bag (Fb.)

Share this article
Prev Post

România a fost în 2020 a 2-a țară din UE cu cea mai mare pondere de automobile mai vechi de 10 și 20 de ani (Eurostat)

Next Post

Kaufland a alocat în ultimele 3 luni peste 2.870.000 de euro pentru proiecte comunitare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next