Companii responsabile față de mediu și oameni

România a fost în 2020 a 2-a țară din UE cu cea mai mare pondere de automobile mai vechi de 10 și 20 de ani (Eurostat)

La finalul anului 2020, România a înregistrat a 2-a cea mai ridicată pondere din țările UE a mașinilor mici vechi de 10-20 și 20+ ani (80%), după Lituania (81%) – la polul opus aflându-se Luxemburg (24%), Irlanda (29%) şi Belgia (32%), informează Eurostat.

În ceea ce privește ponderea mașinilor mai vechi de 20 de ani aflate în circulație, România s-a situat, cu 21%, după Polonia (40%), Estonia (33%), Finlanda (28%) și Lituania (22%).  

Cea mai mare pondere a automobilelor noi de max. 2 ani a fost înregistrată în Luxemburg (22%), urmat de Franța, Austria, Irlanda, Belgia și Suedia (toate între 16 și 17%). 

Cea mai mare pondere a autoturismelor noi de 2-5 ani a fost înregistrată în Luxemburg și Irlanda (ambele cu 28%), urmate de Belgia (24%). 

În ultimii ani, mai multe țări UE, printre care și România, au oferit programe de stimulare a achiziționării de mașini noi cu emisii scăzute, ca o măsură inclusiv de susținere a economiei. Cu toate acestea, pandemia globală de COVID-19 a afectat piața auto, din cauza perturbărilor lanțului de aprovizionare. 

Precizare Eurostat: Bulgaria, Grecia, Slovacia și Islanda nu au intrat în acest clasament, din cauza datelor indisponibile.

Share this article
Prev Post

Auchan la început de an școlar cu articole ecologice de marochinărie și instrumente de scris din PET-uri reciclate

Next Post

Un ONG din Harghita ajută Primăria Miercurea-Ciuc în evaluarea sănătății arborilor din oraș. Va fi dezvoltată o aplicație de semnalare a problemelor apărute în fondul plantat existent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next