Companii responsabile față de mediu și oameni

Veolia își consolidează leadership-ul în domeniul soluțiilor de încălzire ecologică din România, prin achiziția NISAL

  • Prin această achiziție, Veolia va accelera implementarea de proiecte inovatoare de energie verde, valorificând energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură

Veolia România a achiziționat NISAL, o companie românească renumită pentru producerea de energie termică ecologică prin intermediul unor soluții avansate de geoexchange. Aceste soluții exploatează eficient energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură.

Cu peste 20 de proiecte finalizate sau în curs de realizare, NISAL este lider în domeniul soluțiilor energetice inovatoare în România. Inițiativele companiei includ proiecte de recuperare a căldurii din rețelele de canalizare și de modernizare a centralelor electrice și a punctelor termice cu ajutorul pompelor de căldură.

Noua investiție se aliniază cu noul plan strategic GreenUp al Veolia, care vizează accelerarea implementării energiilor verzi – esențiale și benefice pentru transformarea ecologică. Ea va permite Veolia să își extindă operațiunile în centrul și vestul României, îmbunătățindu-și capacitatea de a deservi o bază mai largă de clienți și de a răspunde eficient nevoilor energetice regionale.

Procesul de achiziție se va desfășura pe o perioadă de cinci ani. În prima fază, Veolia România va cumpăra 80% din acțiunile NISAL, urmând ca preluarea totală să fie finalizată până la sfârșitul acestei perioade.

Share this article
Prev Post

OMV Petrom își consolidează parteneriatul cu Renovatio printr-o nouă achiziție de proiecte fotovoltaice în România

Next Post

India se confruntă cu cel mai îndelungat val de căldură din istoria înregistrărilor sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next