Companii responsabile față de mediu și oameni

OMV Petrom își consolidează parteneriatul cu Renovatio printr-o nouă achiziție de proiecte fotovoltaice în România

  • Cei doi parteneri vor deține o capacitate comună totală instalată de peste 1,1 GW până in 2030

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, își consolidează parteneriatul cu Renovatio prin achiziția unui pachet de 50% din trei proiecte fotovoltaice care cumulează 130 MW.  

Aceasta tranzacție vine in completarea celei anunțate la începutul acestui an pentru achiziția unui pachet de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, care deține proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW.  

Finalizarea tranzacțiilor este prognozată să aibă loc în a doua parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții. Părțile au decis să nu facă publică valoarea achiziției. Aceste noi proiecte au deja asigurat accesul la rețeaua națională de transport a energiei electrice. 

„Proiectele pentru reducerea amprentei de carbon, a noastră si a clienților noștri, sunt o componentă centrală a strategiei noastre. Circa o treime din investițiile de 11 miliarde de euro până în 2030 vor fi alocate proiectelor cu conținut redus și zero de carbon.” a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

„Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu OMV Petrom, țintind împreună către tranziția energetică și către o economie sustenabilă bazată pe inovație și tehnologii prietenoase cu mediul. Energia verde pe care o vom produce în cadrul proiectelor din portofoliul nostru comun este un pas esențial în direcția unui viitor aliniat cu obiectivele de mediu globale.” a spus Aurel Arion, CEO Renovatio.

Share this article
Prev Post

British Medical Journal: Alimentele ultraprocesate sunt legate de un risc crescut de mortalitate

Next Post

Veolia își consolidează leadership-ul în domeniul soluțiilor de încălzire ecologică din România, prin achiziția NISAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next