Wizz Air raportează în 2022 o scădere a emisiilor cu 15,4% față de anul anterior, atingând cel mai scăzut nivel de până acum

Wizz Air​ raportează o scădere a emisiilor sale medii de carbon pentru 2022, ajungând la 55,2 grame pe pasager/km, cu 15,4% mai puțin față de anul 2021, acesta fiind și cel mai mic nivel al emisiilor înregistrat vreodată într-un an calendaristic de către compania aeriană.

Wizz Air operează cele mai scăzute emisii de carbon pe pasager/km dintre toate companiile aeriene concurente și se angajează să își reducă în continuare intensitatea emisiilor de carbon cu 25% până în 2030. Un element integral al strategiei de sustenabilitate a Wizz Air este reînnoirea flotei sale. Compania aeriană a adăugat continuu noi aeronave Airbus A321neo flotei sale și a înlocuit aeronave mai vechi. Astfel, 34 Airbus A321neo s-au alăturat flotei în 2022. Este planificat ca ponderea aeronavelor noi cu tehnologie „neo” din flota Wizz Air să depășească 50% până la finalul anului financiar curent. În prezent, compania aeriană operează o flotă de 177 de aeronave Airbus cu o vârstă medie de 4,6 ani. În 2022, aproximativ 30% dintre toate zborurile Wizz Air operate din și către România au fost efectuate cu cele mai sustenabile aeronave A321neo.

Noul Airbus A321neo încorporează cele mai noi tehnologii din aviație și oferă beneficii semnificative de mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot, o reducere cu 20% a consumului de combustibil și o reducere cu 50% a emisiilor de oxizi de azot, comparativ cu modelul anterior.

Pe lângă programul său ambițios de reînnoire a flotei, Wizz Air lucrează constant la inițiative de eficiență a consumului de combustibil și la îmbunătățirea analizei datelor aferente. Compania aeriană a semnat, de asemenea, un memorandum de înțelegere cu Airbus pentru a explora potențialul aeronavelor alimentate cu hidrogen și cu OMV pentru a furniza combustibil sustenabil pentru aviație între 2023 și 2030. Aceste parteneriate întăresc angajamentul Wizz Air de a reduce și mai mult intensitatea emisiilor până la sfârșitul deceniului.

Johan Eidhagen, Chief People and ESG Officer în cadrul Wizz Air, a declarat: „Suntem mândri că pasagerii Wizz Air fac cea mai responsabilă alegere față de mediu atunci când aleg să zboare cu noi. Ne-am atins poziția de lider în domeniul sustenabilității prin operarea celor mai eficiente și moderne aeronave și concentrându-ne pe a avea un impact pozitiv. Suntem recunoscători pentru toată munca pe care au depus-o toți colegii din companie pentru a face posibil cel mai scăzut rezultat anual de intensitate a carbonului.”

Foto: pagina de fb Wizz Air

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Goodyear prezintă un prototip de anvelopă realizat în proporție de 90% din materiale sustenabile

Next Post

Konica Minolta tot mai aproape de atingerea obiectivului ambițios de a utiliza 100% energie din surse regenerabile în activitățile proprii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next