Companii responsabile față de mediu și oameni

Goodyear prezintă un prototip de anvelopă realizat în proporție de 90% din materiale sustenabile

Goodyear Tire & Rubber Company a prezentat un prototip de anvelopă compus în proporție de 90% din materiale durabile. Această anvelopă demonstrativă a trecut toate testele de reglementare aplicabile, precum și testele interne ale Goodyear. A fost, de asemenea, testată pentru a avea o rezistență la rulare mai mică în comparație cu anvelopa fabricată din materiale tradiționale. Rezistența mai mică la rulare înseamnă că această anvelopă demonstrativă are potențialul de a oferi economii mai mari de combustibil și de a reduce amprenta de carbon.

Până în momentul în care aceast prototip va putea fi integrat pe piată, planul companiei pentru acest an este de a lansa un model realizat în proporție de 70% din materiale sustenabile.

“Continuăm să facem progrese în direcția obiectivului nostru de a introduce prima anvelopă din industria materialelor 100% sustenabile până în 2030”, a declarat Chris Helsel, Senior Vice President, Global Operations and Chief Technology Officer. ” Ultimul an a fost unul crucial pentru atingerea acestui obiectiv. Am cercetat noi tehnologii, am identificat noi oportunități de colaborare, și am utilizat tenacitatea echipei noastre nu numai pentru a ne demonstra capacitățile de a produce o anvelopă cu 90% materiale sustenabile, ci și pentru a produce chiar anul acesta o anvelopă cu un conținut de materiale sustenabile de până la 70%.”

Printre materialele care compun aceast prototip realizat în proporție de 90% din materiale sustenabile, se regăsesc carbonul negru, uleiul de soia, siciliul, poliesterul, rășini regenerabile de pin, oțel reciclat, incluse în 12 dintre componentele anvelopei.

Share this article
Prev Post

Studiu Beko: acțiunile pe care le considerăm neînsemnate sunt tocmai cele care conduc la creșterea risipei energetice

Next Post

Wizz Air raportează în 2022 o scădere a emisiilor cu 15,4% față de anul anterior, atingând cel mai scăzut nivel de până acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next