Companii responsabile față de mediu și oameni

Wizz Air și Neste au semnat un acord pentru furnizarea de combustibil sustenabil pentru aviație din 2025

Compania aeriană Wizz Air a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Neste, dedicat furnizării de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) din 2025. Acordul oferă Wizz Air posibilitatea de a cumpăra 36.000 de tone de SAF de la Neste pentru a fi furnizat rețelei de rute a companiei aeriene în Europa și Marea Britanie. Această cooperare sprijină Wizz Air în a avansa cu planul său de reducere a intensității de CO2 pe pasager-kilometru.

În 2022, Wizz Air a atins cea mai scăzută intensitate anuală a carbonului, care s-a ridicat la 55,2 grame pe pasager-kilometru. Compania aeriană a adăugat continuu noi aeronave Airbus A321neo flotei sale, înlocuind aeronavele mai vechi. Ponderea noilor aeronave cu tehnologie „neo” din flota Wizz Air este planificată să depășească 50% până la sfârșitul exercițiului financiar 2023. Aceste aeronave pot zbura în prezent cu un amestec de până la 50% de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF).

Neste MY Sustainable Aviation Fuel este produs din materii prime reziduale 100% regenerabile și provenite din surse sustenabile, inclusiv ulei de gătit uzat și deșeuri de grăsimi animale. SAF este amestecat cu combustibilul convențional pentru aeronave înainte de utilizare și funcționează perfect cu infrastructura de alimentare cu combustibil și motoarele de aeronave existente. SAF oferă performanța combustibilului convențional pentru aeronave, dar cu o amprentă de carbon semnificativ mai mică într-un ciclu de viață. Utilizarea Neste MY Sustainable Aviation Fuel reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 80%[1] pe durata ciclului de viață al combustibilului, comparativ cu utilizarea combustibilului fosil pentru aeronave.

Ian Malin, Executive Vice President și Group Chief Financial Officer în cadrul Wizz Air, a spus: „La Wizz Air, continuăm să investim în tehnologii inovatoare și credem că SAF este un element cheie al soluției pentru decarbonizarea industriei aviatice. Parteneriatul cu Neste, cel mai mare producător mondial de SAF, reafirmă progresul nostru în reducerea intensității emisiilor de carbon, care este deja una dintre cele mai scăzute din lume printre companiile aeriene. Lucrând împreună cu Neste, vom impulsiona adoptarea SAF în întreaga rețea, deschizând calea către un viitor mai sustenabil pentru aviație.”

Jonathan Wood, Vice President Europe, Renewable Aviation la Neste, a declarat: „Neste se angajează să ajute industria aviației să se îndrepte către un viitor mai sustenabil. Acest acord cu Wizz Air, unul dintre liderii industriei în domeniul sustenabilității, arată modul în care le permitem companiilor aeriene să utilizeze SAF în rețelele lor. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Wizz Air la reducerea emisiilor de carbon, pe măsură ce creștem capacitatea anuală de producție SAF la 1,5 milioane de tone până la sfârșitul anului 2023.”

Foto: pagina de fb Wizz Air

 

Share this article
Prev Post

Fundația CMCC premiază participanții care comunică schimbările climatice într-un mod cât mai creativ: dans, muzică, teatru, fotografie

Next Post

CWP Global angajează manager de comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next