Fundația CMCC – Centrul Euro-Mediteranean pentru Schimbări Climatice oferă premiul “Rebecca Ballestra” în valoare de 5.000 de lei persoanelor, echipelor, organizațiilor cu proiecte, inițiative și instrumente care comunică schimbările climatice prin diverse forme, cum ar fi arta, teatrul, realizarea de videoclipuri, podcast-uri, muzică, fotografie, jurnalism, jocuri, educație, conținut editorial și utilizarea canalelor și instrumentelor digitale. Premiul “Rebecca Ballestra” își propune să promoveze cele mai creative inițiative care:

  • sporesc gradul de conștientizare a publicului cu privire la schimbările climatice și interacțiunile acestora cu societatea, economia, mediul și procesul de elaborare a politicilor;
  • diseminează informații și date științifice legate de schimbările climatice prin aplicarea unor idei, tehnologii și metodologii inovatoare în domeniul mass-media, jurnalismului și al comunicării;
  • să comunice amenințările provocate de schimbările climatice, utilizând mai multe mijloace și metode inovatoare, inclusiv jurnalismul, arta, elementele vizuale și muzica;
  • să aibă un impact în rândul publicului căruia i se adresează, inclusiv studenți, consumatori, întreprinderi și politicieni.

ELIGIBILITATE

Toate proiectele, inițiativele și instrumentele trebuie să fie deja disponibile pentru public. Proiectele care nu oferă dovezi ale existenței lor prin link-uri, materiale sau imagini nu vor fi luate în considerare.

Solicitantul poate fi autorul proiectului/inițiativei sau persoana de contact pentru echipa de autori. Autorul este persoana fizică, asociația sau organizația care a inventat, a creat sau a conceput proiectul prezentat.

Lucrările eligibile trebuie să fie redactate în limba engleză și să respecte procedura de depunere a candidaturilor descrisă în cererea de propuneri. Propunerile eligibile trebuie trimise până la data de 15 iunie 2023. Propunerile primite după termenul limită nu vor fi luate în considerare.

PROCEDURA DE DEPUNERE A CANDIDATURII

Pentru a trimite o propunere, solicitanții trebuie să completeze formularul de cerere online, urmând instrucțiunile oferite. Fiecare solicitant poate trimite una sau mai multe înscrieri.

Detalii și înscriere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *