Companii responsabile față de mediu și oameni

51% dintre mileniali dețin în prezent un dispozitiv electronic recondiționat – studiu UK

Un nou studiu realizat în Marea Britanie arată că 51% dintre mileniali (persoane născute între 1981-1996) dețin în prezent un dispozitiv electronic recondiționat, în timp ce 25% au declarat că nu dețin unul, dar că ar lua în considerare achiziționarea unui astfel de dispozitiv în viitor.

Acest lucru contrastează cu 22% din persoanele cu vârsta de peste 59 de ani (baby-boomeri și generația „tăcută”) care folosesc dispozitive second-hand, potrivit publicației britanice Circular.

Întrebați despre motivele pentru care au cumpărat aparate recondiționate în locul celor noi, 55% dintre mileniali au citat ca principal motiv banii, în timp ce 35% au menționat sustenabilitatea, al doilea motiv cel mai evidențiat.

Cercetarea realizată de Mazuma Mobile, o firmă britanică de reutilizare a telefoanelor mobile, relevă că, în medie, britanicii au în casele lor 2,19 dispozitive care nu mai sunt folosite și păstrează aceste dispozitive de aproximativ doi ani. 19% au trei dispozitive nedorite în locuința lor, iar 17% recunosc că au patru sau mai multe.

Potrivit unui studiu realizat de banca britanică Barclays, publicat anul acesta, în luna octombrie, tinerii mileniali (cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani) sunt cei care contribuie cel mai mult la economia globală a recomerțului (cumpărarea, vânzarea sau închirierea de produse deținute anterior), într-o proporție de 28%, cu o sumă estimată la 1,95 miliarde de lire sterline cheltuită pe produse second-hand în ultimul an, cele mai multe fiind din categoria divertismentului și a electronicelor (16% din piața totală de recomerț).   

Datele Mazuma arată totodată că milenialii adoptă practici mai prietenoase cu mediul înconjurător atunci când se debarasează de produsele tehnologice nedorite. 64% dintre ei și-au schimbat dispozitivele vechi atunci când nu le-au mai folosit, iar 82% au declarat că ar lua în considerare posibilitatea de a-și schimba dispozitivele electronice nedorite în viitor.

Cercetarea a constatat că gradul de conștientizare a impactului deșeurilor electronice asupra mediului este, de asemenea, cel mai ridicat în rândul milenialilor (82%), în timp ce 72% spun că impactul asupra mediului este important pentru ei atunci când renunță la dispozitivele lor vechi.

Sursa foto: iStock

Share this article
Prev Post

Cifre cheie în lanțul alimentar european – ediția 2023

Next Post

EY Climate Risk Barometer 2023 relevă o profundă deconectare între strategia climatică și strategia corporativă a organizațiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next