Companii responsabile față de mediu și oameni

Un studiu de referință al ONU avertizează asupra eșecului generalizat de a îndeplini obiectivele climatice

Schimbari Climatice ECSR
Schimbari Climatice ECSR

O evaluare de referință a Organizației Națiunilor Unite privind progresele înregistrate la nivel mondial în ceea ce privește reducerea emisiilor arată că țările nu reușesc în mare măsură să își respecte angajamentele asumate, ceea ce duce la o încălzire globală catastrofală a planetei.

Secretariatul ONU pentru schimbări climatice a calculat progresele înregistrate de fiecare țară din lume în ceea ce privește angajamentele de reducere a emisiilor și a evaluat în ce măsură acestea contribuie la combaterea încălzirii globale. Răspunsul este că nu este suficient.

Citește și: Zara și-a extins oferta în Franța prin introducerea unor servicii de vânzare, reparare sau donare a hainelor second-hand

Raportul publicat vineri afirmă că guvernele trebuie să găsească rapid o modalitate de a reduce miliarde de tone de dioxid de carbon dacă vor să împiedice încălzirea globală să depășească 1,5 grade Celsius până la sfârșitul deceniului.

Timpul se scurge. Potrivit oamenilor de știință din cadrul Grupului interguvernamental de experți privind schimbările climatice sponsorizat de ONU, lumea este pe cale să depășească 1,5 grade Celsius pe termen scurt dacă nu se iau măsuri imediate. Potrivit agenției europene de observare a Pământului, Copernicus, vara aceasta a fost deja cea mai caldă înregistrată la nivel global, cu o mare diferență, deoarece valurile de căldură extremă au afectat America de Nord, Europa și Asia.

Citește și: Concurs de postere pentru Săptămâna internațională de conștientizare a compostului 2024

Încălzirea în continuare ar duce la mai multe fenomene meteorologice extreme, incendii și furtuni, care, la rândul lor, pot distruge comunități, obligând oamenii să își părăsească locuințele sau țările. De asemenea, poate distruge culturile, creând și mai multe penurii de alimente, încălzind în același timp mările și amenințând speciile.

Share this article
Prev Post

Zara și-a extins oferta în Franța prin introducerea unor servicii de vânzare, reparare sau donare a hainelor second-hand

Next Post

România Eficientă. Renovarea energetică aprofundată a școlilor trebuie să devină o prioritate națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next