Companii responsabile față de mediu și oameni

Zara și-a extins oferta în Franța prin introducerea unor servicii de vânzare, reparare sau donare a hainelor second-hand

Clienții Zara din Franța au acces din 7 septembrie la o platformă numită Zara Pre-Owned, atât pe site-ul web Zara, cât și pe aplicația Zara, cu obiectivul de a promova practicile de modă circulară, de a contribui la reducerea deșeurilor și a consumului de noi materii prime.

Franța, o piață importantă pentru grupul Inditex, devine astfel a doua țară care oferă serviciul Zara Pre-Owned, după Regatul Unit, iar potrivit directorului general al companiei, Oscar Garcia Maceiras, acesta va fi lansat și în Germania în acest an.

Această mișcare strategică a Zara urmează pașii altor giganți din domeniul fast fashion, în special a principalului său rival H&M, într-un moment în care piața mondială a hainelor second-hand cunoaște o creștere semnificativă.

Prin Zara Pre-Owned, clienții din Franța vor avea la dispoziție trei servicii cheie:

Serviciul de reparare a hainelor: Atât clienții Zara din magazine, cât și cei online vor avea opțiunea de a solicita reparații pentru hainele Zara folosite. Clienții își pot urmări cererile de reparații online sau își pot livra articolele la un magazin Zara la alegere.

Cumpărare și vânzare între clienți: Platforma Pre-Owned oferă, de asemenea, o piață online unde persoanele fizice pot cumpăra și vinde articole Zara din sezoanele anterioare. Zara asigură siguranța tranzacțiilor și a transportului produselor, iar utilizatorii au la dispoziție serviciul de asistență pentru clienți.

Donarea de îmbrăcăminte: Clienții Zara pot opta pentru un serviciu de colectare la domiciliu pentru a-și dona hainele Zara uzate. Similar containerelor amplasate în toate magazinele Zara din Franța, hainele colectate la domiciliu vor fi direcționate către asociația Le Relais, cu scopul de a oferi acestor articole o nouă viață și de a sprijini inițiativele de dezvoltare comunitară.

Platforma Pre-Owned reprezintă o componentă a strategiei de dezvoltare durabilă a grupului Inditex, aliniindu-se la obiectivele sale, printre care angajamentul de a utiliza materiale textile cu un impact redus asupra mediului până în 2030, cu aproximativ 40% din fibre provenite din procese convenționale de reciclare, 25% din fibre de nouă generație (dezvoltate în parteneriat cu start-up-uri) și 25% din agricultură organică sau regenerativă.

Se așteaptă ca aceste inițiative să reducă emisiile Grupului Inditex cu peste 50% până în 2030, cu un obiectiv pe termen lung de a atinge neutralitatea în materie de carbon până în 2040, însoțită de o reducere de cel puțin 90% a emisiilor sale.

Share this article
Prev Post

Danone se alătură Farm Powered Strategic Alliance pentru a transforma deșeurile alimentare în energie regenerabilă

Next Post

Un studiu de referință al ONU avertizează asupra eșecului generalizat de a îndeplini obiectivele climatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next