Companii responsabile față de mediu și oameni

Danone se alătură Farm Powered Strategic Alliance pentru a transforma deșeurile alimentare în energie regenerabilă

Vanguard Renewables, companie americană centrată pe proiecte de energie regenerabilă, a anunțat că Danone North America s-a alăturat Alianței Strategice Farm Powered, care își propune să revoluționeze reciclarea deșeurilor alimentare și să extindă producția de energie regenerabilă în toată America.

„Decizia Danone de a se alătura Farm Powered Strategic Alliance este o dovadă a angajamentului companiei față de sustenabilitate și a recunoașterii nevoii urgente de a aborda provocările legate de risipa alimentară și energia regenerabilă”, a declarat Neil H. Smith, director executiv al Vanguard Renewables. „Împreună, vom accelera tranziția către o economie circulară, vom reduce emisiile de gaze cu efect de seră și vom contribui la un viitor mai durabil pentru generațiile viitoare.”

Vanguard Renewables colaborează cu producătorii de alimente și băuturi pentru a-și recicla deșeurile alimentare necomestibile prin intermediul soluției Farm Powered®, care transformă deșeurile organice în gaz natural regenerabil (RNG). Acest GNR este apoi utilizat pentru a genera energie electrică, căldură și combustibil pentru transport, reducând dependența de combustibilii fosili și atenuând emisiile de gaze cu efect de seră. Prin deturnarea deșeurilor alimentare de la gropile de gunoi și transformarea lor în energie curată, Vanguard Renewables are un impact semnificativ asupra mediului, creând totodată oportunități economice pentru fermieri și comunitățile locale.

Deșeurile alimentare necomestibile includ băuturi și deșeuri lichide, pește deversat în mare și deșeuri din orice materiale care sunt gata pentru recoltare, dar care nu sunt recoltate. Include, de asemenea, produse alimentare, cum ar fi coji de fructe și legume și coji de ouă care în mod normal nu sunt consumate.

„Suntem încântați să ne alăturăm Vanguard Renewables și altor lideri ai industriei în cadrul Farm Powered Strategic Alliance”, a declarat Chris Adamo, vicepreședinte Afaceri Publice și Politică Agricolă Regenerativă la Danone America de Nord. „Lucrând împreună, putem accelera înțelegerea și adoptarea practicilor durabile, putem reduce risipa alimentară și putem contribui la o economie mai circulară (…)”, care a subliniat faptul că această colaborare vine în sprijinul noii strategii de sustenabilitate Danone Impact Journey, concentrată pe 3 direcții – Sănătate, Mediu și Oameni & Comunități.

Comunicatul integral Vanguard Renewables

Share this article
Prev Post

Concurs de postere pentru Săptămâna internațională de conștientizare a compostului 2024

Next Post

Zara și-a extins oferta în Franța prin introducerea unor servicii de vânzare, reparare sau donare a hainelor second-hand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next