Concurs de postere pentru Săptămâna internațională de conștientizare a compostului 2024

În fiecare an, Comitetul Săptămânii internaționale de conștientizare a compostului organizează un concurs de afișe pentru a alege un nou design pentru posterul anual.

Concursul de postere este deschis oricărei persoane din orice parte a lumii, cu condiția ca solicitantul să aibă vârsta de minimum 14 ani, iar câștigătorul concursului va primi un premiu în valoare de 500 USD.

Tema Săptămânii Internaționale de Conștientizare a Compostului (ICAW) din 2024 este COMPOSTUL… Campionul climatic al naturii! – temă aliniată Obiectivului de Dezvoltare Durabilă nr. 13 al Națiunilor Unite: Acțiune climatică – Luarea unor măsuri urgente de combatere a schimbărilor climatice și a impactului lor.

Tema ICAW reflectă cel mai bine obiectivul ONU prin evidențierea rolului pe care îl joacă compostul în combaterea schimbărilor climatice:  

  • Diminuarea metanului – metanul, un gaz cu efect de seră de 25 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon, poate fi redus semnificativ prin reciclarea substanțelor organice în loc ca acestea să fie depozitate la groapa de gunoi;
  • Contribuția la atenuarea schimbărilor climatice – compostul oferă un răspuns semnificativ la atenuarea schimbărilor climatice. Întoarcerea compostului în sol servește drept „bancă de carbon”, ajutând la stocarea carbonului, eliminându-l astfel din atmosferă;
  • Reducerea aportului de îngrășăminte, reducând astfel poluarea indusă de fabricarea acestora;
  • Creșterea rezilienței – compostul contribuie la creșterea rezistenței la efectele schimbărilor climatice, cum ar fi seceta și fenomenele meteorologice extreme.

Lucrările vor fi evaluate pe baza următoarelor criterii (40 de puncte maximum):  posibilitatea de comercializare a posterului pentru mai multe categorii de public – 10 puncte; creativitatea și originalitatea lucrărilor și a ideilor – 10 puncte; atractivitatea din punct de vedere al designului și al aspectului îngrijit al machetei – 10 puncte; impactul general (toate elementele grafice sunt legate de subiect și facilitează înțelegerea temei afișului) – 10 puncte.

Termenul limită de înscriere în concurs este 1 noiembrie 2023.

Informații suplimentare

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Aproape toată populația lumii a fost expusă încălzirii globale în iunie-septembrie

Next Post

Danone se alătură Farm Powered Strategic Alliance pentru a transforma deșeurile alimentare în energie regenerabilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next